Најновије

Командант америчких трупа у Европи: Сваки војни корак Русије ме затекао неспремног

Командант Копнених снага САД у Европи – генерал Бен Хоџс – оценио је да су војни и политички лидери Сједињених Држава погрешно процењивали намере Русије на међународној арени.

Бен Хоџс (Фото: defensenews.com)

 У интервју листу Sunday Times,   „Да, били су превише оптимистични, могуће је да нисмо правилно схватили неке ствари, али проблем је и у томе што је наша пажња током протеклих 15 година била фокусирана на Ирак и Авганистан. Зато нисмо све успевали да постигнемо“.
Хоџс је истакао да су Сједињене Државе у своје време биле неопрезне јер су повукле из Европе десетине хиљада војника и бројно наоружање.
Признао је да је сам бивао затечен „сваким војним кораком који је предузимала Русија“. Притом их је побројао: упад у Грузију, источну Украјину, на Крим, плус – операција у Сирији.
Хоџс је истом листу рекао да не искључује могућност инвазије Русије на неке од три балтичке државице (Литвинија, Летонија и Естонија).
Амерички генерал је себи већ дозвољавао сличне процене. Крајем пролећа је –у интервју немачком листу Die Zeit рекао да би Русија била у стању да неку од те три балтичке земље заузме за 36-60 сати. Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА