Најновије

Сахрањен херој Новорусије српски добровољац Владимир Станимировић (ФОТО)

Херој Новорусије, српски доворовољац Владимир Станимировић, сахрањен је данас у месту Амбросијевка у Доњецкој Народној Републици. Сахрани је присуствовало и неколико некадашњих али и садашњих српских доборовољаца.

Сахрана Владимира Станимировића

На гробљу у Амбрисијевки сахрана је обављена уз највеће војне почасти, уз стрељачки вод, представнике армирије и државних органа ДНР-а. Један од његових сабораца послао нам је фотографије са опела испред дома у коме је Владимир живео.

Станимировић се након одласка на фронт у октобру 2014. године оженио рускињом Еленом а пре годину и по дана добили су сина Марка. Желео је да се након окончања сукоба врати у Србији са породицом, како би његова маја и сестра упознали супругу и дете. О томе је писао сестри Јелени непосредно пре погибије. Владимир је желео мир и био спреман да брани народ Донбаса све док он не буде постигнут. 

Убијен је у артиљеријском нападу током кршења примирја од стране украјинских фашиста.  Сви његови саборци, и Срби и Руси, кажу за њега да је био човек велике храбрости који се редовно јављао да добровољно иде на задатке без обзира на опаност која је претила.  Слава хероју Владимиру Станимировићу.  Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА