Најновије

Руски авиони из Ниша превозе српску помоћ за Aлепо

БEOГРAД - Mинистарство одбране Србиjе донело jе одлуку да у сириjски град Aлепо пошаље хуманитарну помоћ у коjоj ће бити по 10 тона jестивог уља, шећера и брашна, пише "Политика”.

Алеп (Фото: РИА)

У пакету помоћи који су припремили Министарство одбране и Војска Србије налазе се и одећа, обућа, електроагрегати, лекови и потрошни медицински материјал, наводи београдски лист.
Помоћ ће, како је планирано, преузети руски транспортни авиони, и то са аеродрома „Константин Велики” у Нишу одакле ће је транспортовати за Сирију, пише лист.
Руска страна је, како "Политика" сазнаје у Министарству одбране, отпочела припрему за ову хуманитарну акцију и затражила дозволу за прелет своја два ваздухоплова, а још није утврђен тачан датум када ће руски авиони слетети у Ниш.
Хуманитарну операцију, коју је Русија организовала за становнике Алепа, како је рекао заменик министра одбране Русије Анатолиј Антонов, подржале су Белорусија и Јерменија које су већ упутиле огромну помоћ Сиријцима, док ће то тек учинити Србија, Кина, Азербејџан, Индија и Казахстан, пише "Политика".
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА