Најновије

КОЈИ СУ СТВАРНИ ИНТЕРЕСИ РУСИЈЕ У БиХ И РЕГИОНУ: Путин као ветар у леђа Додику!

Нова арена политичког ривалства и надмудривања између Русије и Запада постаје Босна и Херцеговина, каже угледни коментатор московског Комерсанта Генадиј Сисојев.

Путин као ветар у леђа Додику (Фото: kremlin.ru)

Наиме, Кремљ је  одобрио недавни референдум у Републици Српској који је, слажу се сви и у Москви и на Западу, тек репетиција за оно главно изјашњавање о издвајању тог српског ентитета из састава БиХ. Руски председник Владимир Путин три дана уочи референдума примио је у свом Кремаљском кабинету лидера босанских Срба Милорада Додика те му тек кратко поручио да је "референдум право на које сваки народ има те да је то унутрашња ствар БиХ". Порука је сасвим довољна и без даље разраде. Путин неће одустати РС. Сисоjев напомиње да је ово други случај сукоба између Русије и Запада у области Босне и Херцеговине - први Москва помогла Србија на торпеда британску резолуцију у Савету безбедности УН о Сребреници. Као и овогодишња комеморација у Поточарима је руског амбасадора у Сарајеву Пјотр Иванцов, што је састанак међународних представника на референдуму дали подршку српског ентитета. Владимир Путин, уочи избора и референдума сада, одвоји време за разговор са њим. Са циљем и поруком бирача у РС - "Путин је за мене / нас", као заштитник Бошњака.
Путин и нема потребе да притиснете Додика и молила га да сарађују. Додик је у знак захвалности признато право Русије на припајање Крима. Република Српска у Москви има филијалу, и "Амбасадор" Душко Перовић који каже да је заступник интереса Додика у Русији а РС.
Извор: jutarnji.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА