Најновије

ШЕШЕЉ: Договор или напуштамо скупштинске делегације и одборе

БEOГРAД - Лидер СРС Воjислав Шешељ позвао jе данас Kолегиjум скупштине да jош jедном са шефовима посланичких група размотри учешће странака у одборима, групама приjатељстава и делегациjама, истакавши да ће радикали напустити та тела уколико се не испоштуjе пропорционални принцип.
Шешељ jе у парламенту рекао да jе закључио да покрене инициjативу да се донесе одлука да представници СРС напусте одборе и делегациjе, jер нису поштовани основни парламентарни принципи приликом конституисања тих тела.
Oн сматра да ниjе касно да се те ствари исправе, да би требало да се одрже састанци са шефовима посланичких група и да се то питање размотри.
"Не желимо да напустимо, да се разумемо, желимо да останемо, али ако се ништа не промени СРС мора да води рачуна о свом партиjском дигнитету. Mноги посланици из владаjуће коалициjе су реаговали на бруталан начин и говорили да смо ми овде доведени да глумимо маjмуне. Aко маjмуне доведете у скупштину, онда им морате дати сва права народних посланика и бити равноправни са њима. Иначе што сте их доводили", рекао jе Шешељ.
"Било jе диктатора коjи су коње проглашавали за сенаторе, али су се према тим коњима сенаторима сви други морали опходити са поштовањем", додао jе он.
Председница Скупштине Србиjе Mаjа Гоjковић одговорила ми jе да се искрено нада да радикали неће напустити ниjедан одбор и да се може доћи до решења диjалогом.
"Сешћемо да разговарамо и да покушамо да решимо, jа сам вољна за диjалог", поручила му jе Гоjковић.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА