Најновије

БРАНКО РУЖИЋ: Изазов ми је да срушим Вучића

После шест месеци ћутања Бранко Ружић, потпредседник СПС, поново удара на Владу и признаје да му је изазов да сруши најјачег човека у земљи, односно премијера Александра Вучића!

Бранко Ружић (Фото: Јутјуб)

Наиме, одговарајући на све чешће спекулације о томе како жели да сруши Ивицу Дачића са чела СПС, Ружић је изјавио како му то није изазов, већ да се бори против Вучића.

Критикује СНС

- Дачић има моју неподељену подршку од почетка до краја. Не видим разлог да се у СПС догоди братоубиство или оцеубиство. СПС није као неке друге партије, издаја није наш манир. Нити ми је изазов да рушим Дачића. Мени је изазов да се борим против неког ко је јак, а не против некога ко ми је саборац. Зна се ко је најјачи у земљи - рекао је Ружић.
Потпредседник СПС такође је критиковао СНС јер „није профилисан“ и има „шеренолике кадрове“, као и да се премијер преварио кад је Сашу Радуловића предложио за министра. Ипак, Ружић сматра да је лидеру СНС Александру Вучићу данас најтеже.
- Најтеже је једном човеку који је читаво бреме државе ставио на своја плећа. А кад је један човек супституција за институције - онда не само да је њему најтеже него је тешко и тим институцијама. Зато је важно да институције функционишу на прави начин и у правом капацитету. Биће онда лакше и њему и друштву за чију добробит се бори - каже Ружић.
Овај политичар тврди и да је све што је тражио било да СПС „не буде икебана“.
- Имајући у виду дух времена након политичког цунамија 2012. године, имате једног капитена који трасира пут, сви остали само смо шрафови у оквиру те његове машинерије. Моје инсистирање на незанемаривању интереса СПС и на нашем унутарстраначком самопоштовању имало је ефекта, иако је тумачено на погрешан начин, чак и од неких партијских колега. А само сам тражио да СПС не буде икебана - рекао је Ружић.
Он је поново критиковао и то што су с неких програма укинуте поједине емисије.

Изнервирао шефа

- Увек ћу бити опозиција неразумевању, нездраворазумским, непринципијелним ставовима. Ако поменете да је грешка што су укинуте неке телевизијске или радио емисије, па због тога од коалиционих партнера будете стављени на стуб срама, такву вербалну малверзацију и политику не прихватам. То није манир озбиљних политичара - рекао је Ружић.
Лидеру СПС Ивици Дачићу нимало се није свидео овакав наступ Ружића.
- Нико из СПС не може да руши Вучића јер тиме руши и Дачића и СПС. Надам се да је у питању погрешна интерпретација онога што је речено у интервјуу - рекао је Дачић.

Прави се невешт

Ружић прво није желео конкретно да одговара на питања да ли очекује пацке у странци због оваквих својих изјава, посаветовавши нас да прочитамо његов интервју, а касније је одлучио да се направи невешт и устврдио како уопште није мислио на премијера Вучића.
- Најјачи људи у земљи тренутно су: Змај од Шипова, Кристијан Голубовић, Мићко Љубичић, Дуле Вујошевић, Сале Илић, Светлана Ражнатовић, Јелена Карлеуша итд. - каже Ружић.
Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА