Најновије

ПЛЕНКОВИЋ ХВАЛИ УСТАШУ: "Ја уопће не видим никакав проблем у томе"!

И поред промена на месту председника Владе Хрватске и даље не постоји спремност да се хрватска власт јасно огради од Хасанбеговића и његове политике.

Андреј Пленковић (Фото: Синхуа)

Након састанка Европског већа у Бриселу, председник Владе Хрватске Андрија Пленковић је одговарао на питања везана за изостављање из Владе Златка Хасанбеговића, бившег министра културе и незваничног идеолога ХДЗ који је познат по проусташким ставовима.
-Колега Хасанбеговић је заступник у Хрватском сабору и остварио је врло респектабилан резултат и имат ће свој простор за деловање. Ја уопће не видим никакав проблем у томе – рекао је Пленковић.
Међутим није мали број оних који су врло незадовољни статусом Хасанбеговића у странци па су на великом броју профила чланова ХДЗ-а освануле фотографије пререзаних чланских карата. Негативан став због ове одлуке Пленковића имају и одређена удружења бораца које неименовање Хасанбеговића називају издајом и отворено критикују такве одлуке.
Хасанбеговић је за сада миран, рекао је само да се не слаже са свим персоналним решењима у Влади али да ће поштовати страначку дисциплину. До када ће овај статус qуо трајати тешко је проценити. Док неки очекују да Хасанбеговић иступи из странке извори високо позиционирани у ХДЗ-у наглашавају да ће Хасанбеговић пре овог корака унутар странке изазвати Пленковића, али не на личном односу већ на основу прокламованих политика које по његовом дубоком уверењу више приличе СДП него странци коју је он обликовао и вратио на власт.
Пленковић у овом тренутку нема снагу да се одупре оваквим нападима тако да не чуди хвалоспев на рачун Хасанбеговића. Подсетимо да је на претходном Сабору Андрија Пленковић заправо био у озбиљној мањини унутар ХДЗ и да је дошао на челну позицију због афере „консултантица“ и због озбиљних критика ЕУ због покушаја реафирмације профашистичких ставова о чему је једна немачка телевизија снимила и документарни филм. Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА