Најновије

ПОТПУНО ЛУДИЛО: "Митрополит" ЦПЦ српску цркву назвао злочиначком и терористичком!

Тужилаштво би требало да покрене поступак против Београдске патријаршије "као инспиратора свих злочина уперених против суверенитета и мира у Црној Гори".

Михаило Дедеић (Фото: Јутјуб)

То сматра митрополит канонски непризнате Црногорске православне цркве (ЦПЦ), Михаило.
- Подривање уставнога поретка у организацији великосрпских партија с циљем да се земља доведе у колонијални положај, и покушај да се изазове градански рат, наставак је политике цетињске филијале Београдске патријаршије с истим циљевима, али другим средствима. Та патријаршија, и деведесетих година и данас није била нити је црква, него терористицка организација која је деловала и делује против Црне Горе по налогу Београда - тврди Михаило. 
- У њој и тада и данас служе попови опасних намера, који су на вези с актуелним министром унутрашњих послова Црне Горе. С руке су им и криминалне структуре које су се удружиле да би подупрле великосрпске интересе и земљу довеле до хаоса - наведено је у саопштењу. 
У том послу, тврди он, Србија и Српска црква се понашају као силе које их надахњују да руше уставни поредак. 
- Ревизионистицке тежње српске врхушке у питању ове земље су пословичне и заклоњене су бригом за своје сународнике. Нажалост, ми смо једина земља у Европи у којој такви седе у скупштинским клупама или служе на олтарима цркава које су градили наши преци, уместо да буду предмет кривичног гоњења за најтеже облике кривицних ђела. Зато би државни тужилац требао да покрене поступак и против Београдске патријаршије као инспиратора свих злочина уперених противу суверенитета и мира у земљи - саопштио је митрополит канонски непризнате ЦПЦ. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА