Најновије

Хаг не одустаје од радикала: Притисци на Владу Србије све већи!

Хашки трибунал не одустаје од захтева да Србија изручи радикалску тројку, коју терети за непоштовање суда, претње, застрашивање и подмићивање сведока у поступку против Војислава Шешеља.

СРС (Фото: СРС)

Притисци на Владу Србије да поступи по овом захтеву су све веће, а појавиле су се и спекулације да је Хаг од Интерпола тражио да за Вјерицом Радетом, Петром Јојићем и Јовом Остојићем изда обавезујућу потерницу.
Ову информацију у недељу нису могли да нам потврде ни у Влади Србије, ни у Хашком трибуналу:
- Немам информација о томе - кратко нам је поручио портпарол Трибунала Ненад Голчевски. Он је поновио да је српска влада информисана о обавези да ухапси оптужене радикале већ готово две године, објашњавајући да је на адресу власти у Београду налог за њихово хапшење и изручење стигао још у јануару 2015. - Председник Трибунала, судија Агиус, у догледно време ће одлучити које наредне кораке ће предузети у оквиру припрема за представљање предстојећих извештаја у Њујорку, почетком новембра Генералној скупштини УН и Савету безбедности, почетком децембра - каже Голчевски. Шешељ каже да они у вези са потенцијалним потерницама нису ништа написмено добили из Хага, али да ће радикалска "тројка" сигурно бити опрезна и неће прелазити границе Србије. Вјерица Радета каже нам да у Хаг добровољно не иде: - Да ли ће власт одолевати захтевима из Хага или ће нас изручити, зависи од њих. Сигурно нећу бити наивна као Флоренс Артман и излазити из Србије, као што је она из Француске, па је била ухапшена. Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА