Најновије

Рјабков: Имамо одговор на америчке санкције!

Москва је припремила „низ мера“ у облику асиметричног одговора на америчке санкције, изјавио је заменик руског шефа дипломатије Сергеј Рјабков.

Сергеј Рјабков (Фото: Јутјуб)

„Америчка политика санкција према Русији траје већ дуже време. Искористили смо тај период да бисмо предузели одређена истраживања и припрему низа мера које би могле да се примене у асиметричном режиму“, рекао је Рјабков у Савету Федерације.

Не размишљамо о новом примирју

Заменик шефа руске дипломатије рекао је данас да је хуманитарна пауза у ваздушним нападима на Алеп завршена у суботу, и да Москва не размишља о новом примирју.
Он је додао да ће продужетак примирја зависити од акција снага сиријске опозиције на терену.
Они који се противе акцијама Русије морају да „обезбеде адекватно понашање невладиних снага које су конкретно онемогућиле евакуацију оних којима је потребна медицинска помоћ што је био циљ за време примирја“. То се није догодило за последња три дана, рекао је Рјабков. Рјабков је додао да Москва и Дамаск испуњавају све постигнуте договоре о Сирији. И ми и Дамаск испуњавамо споразуме у целости, истакао је Рјабков. О плутонијуму Прекид договора са САД о употреби плутонијума могао би да има неограничен временски карактер, изјавио је Рјабков. „Очигледно је да актуелна америчка администрација неће пристати на укидање поменутих закона (укључујући и закон Магницки), ни на укидање санкција, нити на смањење америчког војног присуства у Европи у циљу наставка важења уговора. У том случају, његов прекид имаће неограничен временски карактер“, истакао је Рјабков. Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА