Најновије

"СВЕСТАН САМ ШТА САМ ОВИМ ПОТПИСАО": Вучић: Разбили смо обавештајне групе великих сила у Србији! (ВИДЕО)

У изузетно драматичном излагању, чак и за његове критеријуме, премијер Александар Вучић изнео је утиске после седнице Бироа за координацију служби безбедности.

Александар Вучић (Фото: Синхуа)

У излагању након седнице Бироа, Вучић је говорио о борби против нарко-мафије, деловању обавештајних служби у Србији и актуелним дешавањима у Црној Гори. Последње две теме изазвале су највећу пажњу окупљених новинара. По питању деловања страних служби у Србији, премијер је рекао да је разоткривено више обавештајних група "великих сила" у Србији и да постоје сви докази о њиховом деловању. Он је навео да су у обавештајни рад за стране државе умешани и високи чиновници српских безбедносних структура. "Видећете шта ће се дешавати у наредних неколико месеци", најавио је Вучић и рекао да је свестан "шта је потписао" разоткривањем ових обавештајних структура и тиме што неће дозволити да ико више има увид у оперативне документе Управе криминалистичке полиције, што је до сада био случај. Иако није желео да именује "велике силе" чије су обавештајне структуре откривене, Вучић је напоменуо да су то "они који вршљају свуда по свету" и којима је циљ да поробе Србију "јер је очигледно нису довољно поробили", али је додао и да је подједнако бесан на оне Србе који раде за западне, као и на оне који раде за источне обавештајне структуре, уместо за Србију. Ипак, навео је, иако је разбијен велики број обавештајних групација, на састанку Бироа је закључено да "она највећа" још није разоткривена. Неколико пута током конференције, из непознатог разлога, премијер је био на граници суза и тешко је контролисао своје емоције читавим њеним током. Одговарајући на питања о притисцима због хуманитарне помоћи Сирији и у вези Космета, Вучић је нагласио да он не воли притиске, а након тога је углавном само одмахивао руком уз одговоре типа: "Нешто се распитују", "Шта друго да раде" и "Тако им ваљда лакше".

О Црној Гори

Српски безбедносни органи дошли су до непобитних доказа, укључујући и материјалне, да су између осталог и на територији Србије припремане различите илегалне активности на територији Црне Горе, рекао је вечерас премијер Александар Вучић после седнице Бироа за координацију служби безбедности.
Он је навео да наше службе имају непобитне доказе да су одређена лица, а то нису "ови који су ухапшени доле, пратила путању кретања председника владе Црне Горе из дана у дан, из минута у минут, и обавештавала друга лица о томе". Међу доказима су и униформе и новац и директна признања - све то поседују наше службе у вези са планираним активностима у Црној Гори, рекао је. У тим активностима има учешћа "елемената иностраности", рекао је и прецизирао да није рекао "страних служби". Добра је вест да у свему нисмо наишли на умешаност било ког поолитичара из Србије, а ни из Црне Горе, рекао је премијер. Он је додао да група људи ухапшена на дан избора у Црној Гори нема везе са тим, али да је на црногорској полицији да разјасни њихову улогу.
"Сећате се да сам одмах чим су ухапшени рекао да тај башибозук није могфао то да уради, али има ко је могао", рекао је Вучић и додао "знате о коме говорим", пренео је Танјуг. Погледајте изузетно драматичну конференцију за новинаре Александра Вучића: Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА