Најновије

Мило: Видећемо шта је договорено у Београду, а шта у Москви...

ПОДГОРИЦА - Истрага у Србији потврдила је све оно о чему је ДПС говорила током предизборних кампања, уочи и на дан избора, рекао је црногорски премијер Мило Ђукановић.

Мило Ђукановић (Фото: Синхуа)

Он је додао да све податке које има Србија има и Црна Гора, те да је српски премијер Александар Вучић о томе рекао оно што оправдано у том тренутку.
"Нема никакве сумње, део истраге који је вођен на територији Србије је потврдио све о чему смо говорили и током предизборне кампање, уочи и на сам да избора. Значи да имамо снажну инволвираност иностраног фактора када је у питању процес парламентарних избора у Црној Гори", казао је Ђукановић црногорским нновинарима. 
Он је рекао да је потврђено да се одређени субјекти у кампањи служе нелегалним средствима, нелегалним новцем и методама које су ван свих прописа и правног система државе. 
"Логично је да смо ми у Црној Гори могли да се бавимо извршиоцима, а у Србији су се бавили онима који су организовали, и делимично онима који су инспирисали и платили организаторе. Сада је октривена и друга карика, и идемо ка трећој“", казао је Ђукановић. 
Он је рекао да је тачно да до сада нема јасних доказа о укључености политичких структура. 
"Али, пре неки дан није било познато ни ко је учествовао у организацији у Србији, а сад јесте. За који дан ће можда бити још понешто познато. Јер, било би заиста пука коинциденција да они који су дошли да заузму парламент и пуцају на народ рачунају да ће неко непознат окупити неколико хиљада људи испред парламента, и да то нема никакве везе са оним што су лидери Демократског фронта најављивали позивајући народ да се окупи", навео је Ђукановић. 
Како је казао, биће потребно мало времена да се ствари потпуно правно утемеље и правосудно процесуирају. 
"Немојте да журимо. Овај се процес не завршава ни за дан, ни за два, ни за три“", рекао је Ђукановић, пренела је РТЦГ. 
На питање да ли се осећа безбедно, он је рекао да не би дошао да обиђе завршену деоницу пута у Марковини да се не осећа тако. 
"Не треба ширити панику. У сваком времену и на сваком меридијану је било људи који су покушавали да поремете осећај правне сигурности грађана. Чешће су то радили криминалци и шелови мафије, а понекад је то рађено и с политичким циљевима. Наравно, потрудићемо се да оне који покушавају да нам поремете правну сигурност сместимо на одговарајуће место, ко год да је", навео је Ђукановић. 
Он је казао да су криминалци увек у улози крајњег извршиоца. 
„"Нису академици убили Ђинђића, него су послужили некоме. Е, сад смо дошли до тога коме су ови служили, па ћемо да видимо коме су још служили и с ким су још сарађивали, што тајно што јавно, што прећутно, што договорима у Београду, а што у Москви или на некој другој адреси са које још нема јасних сигнала. Али, доћи ћемо до свега"“, рекао је Ђукановић. 
На питање како коментарише да је из медија сазнао о покушају државног удара и плановима за његово хапшење, он је рекао да је потпуно ирелевантно како је информисан о томе. 
"Тада сам то сазнао из медија, зато што је то било неколико сати након што је, по налогу специјалног државног тужиоца, полиција привела одређен број људи. Било је пречег посла у тих неколико сати него да информишу званичнике који су, уз то, актери политичког процеса. Не може се закаснити са информисањем, и потпуно је ирелевантно да ли сам информисан из медија или из државног органа, очигледно сам добро информисан"“, нагласио је Ђукановић. 
Он је сугерисао медијима да, уколико им је интерес да се „ова ствар“ расплете, не помажу криминалцима. 
"Помажете им тиме што стално наводите јавност на погрешну тему. Потпуно је свеједно из ког сам извора то сазнао у недељу ујутру, основно је питање је ли то тачно. До јуче смо сумњали је ли то радио неко у Црној Гори да би помогао себи на изборима. Сви који су то говорили, намјерно или ненамјерно, су помагачи криминала и тероризма у Црној Гори“", поручио је Ђукановић. 
Данас, како је казао, макар део њих, више у то верује, зато што је добио поруку с друге адресе, изван Црне Горе. 
"То није ништа ново, Црногорци су увек веровали другим адресама више него својим. Данас је већ мало мање неповерења. Али, макар с тим науком, из ових десетак дана, покушајте себи да помогнете да намјерно или ненамерно не помажете онима који желе зло Црној Гори“", казао је Ђукановић приликом обиласка деонице пута Марковина-Ластва Чевска. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА