Најновије

СКУПШТИНА СРБИЈЕ: Бошко и Шешељ траже од Владе имена шпијуна и обрачун са мафијом

БЕОГРАД - Посланици у Скупштини Србије тражили су данас од представника власти обавештења о томе ко су шпијуни у Србији, ко из Управе криминалистичке полиције одаје поверљиве податке и ко је ухапшен поводом дешавања у Црној Гори.

Скупштина Србије (Фото: Синхуа)

Шеф посланичке групе Двери Бошко Обрадовић питао је зашто се председник Владе Србије ставља на страну „монтираних прича“ у Црној Гори, а не штити интересе грађана Србије који су тамо ухапшени.
Он је казао да Двери желе да знају имена шпијуна у Србији, ко су агенти са запада и истока и ко је из Управе криминалистичке управе одавао поверљиве податке амбасадама и ко је због тога ухапшен, као и ко је ухапшен у вези дешавања у Црној Гори.

Желимо да знамо имена шпијуна који су откривени у Србији, иначе ћемо све што ради Биро за координацију служби безбедности доживети као нови ријалити шоу (премијера) Александра Вучића“, рекао је Обрадовић поводом изјаве председника Владе после седнице Бироа за координацију служби безбедности.
Шеф Српске радикалне странке (СРС) Војислав Шешешљ тражио је од премијера Александра Вучића и Владе Србије да хитно предузму мере да се елиминишу сви мафијшки кланови из Црне Горе у Србији и обрнуто и да београдски режим јавно обелодани шта све зна о „Милу Ђукановићу и његовој мафији“.
Он је казао да је у Црној Гори међу ухапшенима и активисткиња радикала Бранка Милић стара 61 годину, јер је рекла да је Мило Ђукановић један од највећих српских издајника.
„Пре недељу дана напунила је 61 годину живота, јел’ од ње очекујете да буде диверзант и командос и да јуриша да сруши Мила“, упитао је Шешељ.

Он је подсетио и да је премијер синоћ говорио о криминалним групама које субверзивно делују против Мила Ђукановића и истакао да радикали делују субверзивно откако је Ђукановић „фалсификовањем резултата референдума отцепио по вољи западних сила Црну Гору од заједничке државе са Србијом“. Погледајте ОВДЕ више о томе.
Посланик Либерално демократске партије Ненад Милић питао је како Министарство спољних послова размишља да усклади своју спољну политику са политиком ЕУ и каква је уопште спољна политика Србије.
Посланица Демократске странке Србије Зорица Гајић интересовала се за економске теме и упитала министра финансија Душана Вујовића да ли зна да бизнисмен Миодраг Костић настоји да постане стопостотни власник Аик банке.
Она је питала и која је је судбина Агробанке и њених акционара.

Доста је било: Влада жели да спречи расправу о новом задуживању

Покрет Доста је било оптужио је данас Владу Србије да обједињеном расправом о шест различитих закона о задуживању жели да прикрије чињеницу да ће држава да се задужи за готово 1,2 милијарде евра.
Та странка навела је да је посланик СНС Игор Бечић поднео Скупштини предлог да се свих шест закона обједини у заједничком претресу, због чега је пре заседања затражила да се ти закони разматрају појединачно, како то и Пословник о раду Скупштине налаже.
„Напредњачка већина намерава да расправу о шест потпуно различитих закона, као и разлозима, узроцима и оправданости тих задуживања обједини и сведе на најмању могућу меру и практично онемогући суштински претрес“, оцењено је у саопштењу Покрета Доста је било. Тај покрет је оценио да би о тим законима требало да се расправља 12 дана, а да ће скупштина, ако усвоји Бечићев предлог, расправу ограничити на два дана, иако ти предлози и разлози за додатно задуживање нису у директној вези.
„Пензионерима је Скупштина, на предлог премијера, одузела 180 милиона евра од пензија. Ово значи да су се пензионери одрекли великог дела своје пензије да би финансирали само једну шестину нових задуживања“, додаје се. Покрет Доста је било сматра да обједињавање тих закона открива намеру власти да спречи расправу о задуживању и последицама које ће оно имати на функционисање економије у Србији.
„Премијер и председница скупштине знају да је ово брутално кршење закона и Пословника, па су подметнули магистра Игора Бечића да предложи ово обједињавање које ће послушна скупштинска већина изгласати на звонце“, сматра тај покрет. Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА