Најновије

ТУРСКА ПРЕТИ НОВИМ РАТОМ: Спремни смо за копнену операцију!

АНКАРА - Шеф турске дипломатије Мевлут Чавушоглу изјавио је данас да би званична Анкара могла да покрене копнену операцију у Ираку у циљу уклањања било каквих претњи по Турску које би могле да се појаве.

Турци у нападу (Фото: tsk.tr, Правда)

"Уколико буде икакве претње по Турску, спремни смо да употребимо све своје ресурсе, укључујући копнену операцију, да би та претња била елиминисана", рекао је Чавушоглу у интервјуу за телевизију Канал 24, преноси АФП.
Он је поменуо амбициозну турску офанзиву у Сирији као пример како Турци озбиљно схватају претњу по своју безбедност. Од 24. августа, званична Анкара подржава опозиционе побуњенике у Сирији како би рашчистила своју границу од џихадиста и спречила напредовање сиријско-курдских Јединица народне заштите (YPG) ка западу. Турска сматра YPG терористичком групом повезаном са забрањеном Радничком партијом Курдистана, која је покренула побуну на југоистоку Турске.  Чавушоглу је рекао да би било каква претња по Турску из суседних ирачких покрајина могла да изазове реакцију званичне Анкаре. "Ако се претња по нас повећа на том подручју, изборићемо се са њом користећи наша права у складу са међународним законом и нашу снагу, укључујући копнену операцију", истакао је турски министар спољних послова. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА