Најновије

ЈОВАНОВИЋ ЗАХТЕВА: Србија да убрза процес евроинтеграција!

Лидер ЛДП Чедомир Јовановић изјавио је да уместо стварања атмосфере измишљених услова Србија треба да убрза процес европских интеграција.

Чедомир Јовановић (Фото: ЈуТјуб)

Изјаве које последњих месеци дају званичници Србије, а које негирају преузете обавезе у процесу придруживања ЕУ представљају неодговорну политику која релативизује спољнополитичке приоритете Србије и на тај начин долази до додатног успоравања преговора који су већ постали нешто са чим грађани све мање могу да се идентификују, сматра Јовановић.
Према његовим речима, стварање атмосфере у којој се стално говори о измишљеним препрекама, условима и ултиматумима који наводно долазе од стране Брисела постаје тражење алибија и очигледна намера да се грађани Србије поколебају у опредељењу да се иде брже ка чланству у ЕУ и потребама да се друштво реформише, а урушена држава трансформише у модерну земљу снажних институција. 
- Уместо да се дипломатска активност усмери ка убрзању отварања и затварања поглавља, енергија се троши на бесмислене изјаве које, ипак, у себи крију опасност да се друштво већински одрекне тежњи да се Србија прикључи ЕУ, пошто све замишљене реформе неће имати апсолутно никаквог ефекта ако сви грађани у тим процесима не виде сопствене интересе и потребе - рекао је Јовановић. 
ЛДП инсистира да се дâ јасан одговор на питање да ли успоравање интеграција, које су после многих унутрашњих отпора ипак започете, шаље знак да се власт у сваком тренутку може њих одрећи ако буду постојали притисци који ће постати тако снажни да ће нам одузети прилику да сами одлучујемо о својој будућности. 
Свака неодлучност на том путу даје времена и шансу да се прегрупишу снаге које национализам и дезинтеграцију Србије са земљама западне Европе кандидују као платформу иза које треба у наредном периоду већина становништва да стане, наводи се у саопштењу странке. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА