Најновије

ПРЕМИЈЕР ВУЧИЋ ТВРДИ: Узбуњивачи помажу да држава буде боља

Премијер Алексанадар Вучић изјавио је да мали број земаља може да се подичи Законом о заштити узбуњивача какав има Србија.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Он је навео да је за годину дана од почетка његове примене 299 предмета покренуто, а 213 решено.
- Када сам постао премијер рекао сам да ће борба против корупције бити увек један од приоритета. Осим политичке воље и нулте толеранције, морали смо и мораћемо да уложимо још много напора да имамо независно судство и јаке институције које се баве борбом против корупције, али и да уведемо нове институте заштите узбуњивача - рекао је Вучић отварајући међународну конференцију "Свака истина има извор: Заштита узбуњивача и новинарских извора". 
Како је рекао, досадашњи резултат примене Закона о заштити узбуњивача је добар, имајући у виду две трећине решених случајева, али, истакао је, морамо и боље, а боље може сарадњом са жртвама корупције могу постићи резултати. 
Он је позвао грађане да пријаве сваки и најмањи случај корупције. 
- Имамо добар закон и, осим робе коју све више извозимо, ово је једна од ствари у интелектуалној својини коју можемо да "извозимо" - рекао је премијер. 
Вучић је захвалио свима који су се борили и инстистирали да Србија добије закон, који је, како је рекао, један од најбољи у Европи. 
- Захвални смо свима који на такав начин суштински раде за државу и земљу - рекао је Вучић. 
Некад, додао је, нисмо задовољни њиховим писањем и извештајима, али је Србија боље место него сто је била захваљујући њима. 
Закон је добио највећу оцену стручњака из Велике Британије и САД и са највишим оценама прошао процену ЕУ и Савета Европе, подсетио је премијер. 
Вучић је подсетио да Србија једина у Европи, осим Ирске и Велике Британије, има бесплатно правно саветовалиште за узбуњиваче и да се институт привремене мере показао као најбоља судска заштита узбуњивача. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА