Најновије

Најбизарнији избори у историји Сједињених држава

Проблем овогодишње председничке кампање је у томе што је ово најбизарнија кампања за коју ја знам у животу.

Вилијам Енгдал (Фото: Јутјуб)

Пише: Ф. Вилијем Енгдал Имате избор између Хилари Клинтон, коју је ухватила ратничка партија неоконзервативаца и имате Доналда Трампа, потпуно непознатог у смислу политичког искуства.
Досадашња главна вулгарност кампање је: “ Ко је силовао више жена – Доналд Трамп или Бил Клинтон?” и то ствари доводи до нових нискости.
Мејнстрим медији у Сједињеним државама намештају ствари у корист кампање Хилари Клинтон. Модератори на овим дебатама су помагали кампању Клинтонове питањима и пре него што су уопште била постављена. Дакле, модератори су били пристрасни према Клинтоновој и нису јој постављали незгодна питања. Али су истовремено били прилично агресивни према Трампу.
Имам утисак да је већина Американаца већ одлучила, али су се одлучивали испод кутије, а не изнад. И сада то делује бизарно.
Мислим да овогодишња председничка кампања одражава пад америчке хегемоније у свету. Модел који је настао 1944. је банкротирао. Банке са Вол стрита су довеле Америку до банкротства, преузеле су индустрију Сједињених држава; инфраструктура у свим деловима земље је потпуно трула. Треба нам 3.5 трилиона долара инвестиција у наредних шест година да би економија била функционална и одржива, али то није учињено. Уместо тога, трошимо стотине милијарди долара на ратове свуда у свету покушавајући да одржимо хегемонију америчких олигарха. Не могу да знам зашто Доналд Трамп говори оно што говори о Русији и о спремности на добре односе са Владимиром Путином. Свакако се надам да ће амерички председник то и чинити. Али, не верујем да би и Хилари тако учинила.
Не могу да кажем зашто Доналд Трамп каже шта је он говорио о Русији и његове спремности за добре односе са Владимиром Путином. Надам се да ће то бити случај и са било ког америчког председника. Али са Хилари, не верујем да ће бити тако.
Доналд Трамп је прилично слаб кандидат. Неки људи верују да је постављен као лажни кандидат, како би били сигурни да ће Хилари победи само на основу поређења. И то је стварно бизарно. Штагод Трамп каже, изгледа да се мења у зависности од групе којој се обраћа. Стога не мислим да је његов говор веома поуздан барометар за било које мишљење о Русији.
Амерички избори више нису демократски. Избори су намештени; електронске машине за гласање се могу програмирати. Било каква сличност са демократијом коју смо имали до седамдесетих је нестала.
Глас америчког народа није заступљен кроз изборни процес; тај систем је веома непоштен систем, који ради за олигархију. Свако у Вашингтону, ко упире прст у било коју земљу у свету и каже"ви кршите људска права и демократске принципе!" је невероватни лицемер, јер је Вашингтон сада највећи насилник и кршитљ права у свету.
Како је Џорџ Буш рекао: "Или сте са нама или против нас". Вашингтонска филозофија је најагресивнија у историји. Изазива рат и нестабилност свуда. Када је Хилари била државни секретар, здушно се залагала за дестабилизацију преко Арапаског пролећа. Клинтонова се хистерично смејала када је добила извештај да је Гадафи убијен. Ови људи су чисти лудаци!
Машинерија иза породице Клинтон је иста она машинерија која је била иза породице Буш. Отац Буш и Бил Клинтон били су пријатељи давно пре избора 1992. године, када је Клинтон победио. Они су остали блиски. То је нека врста политичке мафије. Извор: katehon.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА