Најновије

КАФА КОЈА СКИДА КИЛОГРАМЕ: Зашто цео Холивуд просто луди за овим масним напитком?

Масна кафа је заправо кафа са додатим кокосовим уљем.

Илустрација (Фото: pixabay.com)

Иако можда звучи као гадна комбинација, заправо је јако укусна, а има многобројне позитивне ефекте захваљујући једном од најздравијих уља на свету. Читав Холивуд је полудео за овим напитком - зашто га не пробате још јутрос?
Сто грама кокосовог уља има чак од 820 до 900 калорија, али без обзира на енергетску вредност, кокосово уље има велики утицај на лакше скидање килограма јер убрзава метаболизам, а једнако тако убрзава и нас – јер нам даје потребну енергију.
Кокосово уље, наиме, не садржи ни угљенехидрате нити протеине, већ је потпуно липидног састава што значи да се састоји од масних киселина ланаца средње величине. Остале намирнице које свакодневно конзумирамо најчешће се састоје од масних киселина дугачког ланца.
Због таквог састава кокосово уље се брже и лакше вари и постаје извор енергије. Након дуготрајног конзумирања кокосовог уља, долази до убрзања метаболизма. Осим тога, због основног састојка кокосовог уља – лауринске киселине, ово уље ојачава наш имунитет. Због истог састојка, уље има и антибактеријско, антивирусно и антигљивично деловање.
Због свих ових ефеката конзумирања кокосовог уља, људи су све више почели да га стављају у најомиљеније топло пиће широм света – кафу. Кокосово уље ће обогатити укус кафе, а ако је то икада било потребно, то је сада. Саветује се ипак, да не пијете више од двапут дневно кафу с овим додатком јер бисте могли да завршите с пробавним тегобама.
Кашичицу или две кокосовог уља (како вам је укусније) ставите у шољицу и прелијте врућом кафом или припремите кафу и док је још врућа, помешајте кашичицу кокосовог уља. Извор: 24 сата

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА