Најновије

ДУТЕРТЕ НЕЋЕ ДА МОЛИ: Брига ме што се не свиђам САД и ЕУ!

Филипински председник Родриго Дутерте изјавио је у четвртак да САД и Европска унија, уколико нису задовољни његовим начином обрачуна са криминалом, могу слободно да обуставе своју помоћ Филипинима.

Родриго Дутете (Фото: Синхуа)

- Не очекујем од организација за заштиту људских права, не очекујем од америчког председника нити од Европске уније да ме разумеју - изјавио је Дутерте на церемонији доделе награда полицајцима у области Минданао, преноси Ројтерс.
Дутерте је поручио светским организацијама да "не морају да га разумеју".
- Ако мислите да треба да прекинете помоћ Филипинима, ми вас нећемо молити да се предомислите - рекао је он.
Популарност филипинског председника порасла је у прва три месеца од када је преузео мандат, што показује да Филипинци подржавају његов бруталан обрачун са нарко дилерима и зависницима, показују у четвртак објављени резултати независног истраживања.
САД, Уједињене нације и Европска унија осудили су Дутертеов обрачун са криминалцима и наркоманима у којима је до сада убијено више од 3.000 људи, преноси АФП.
Без обзира на свакодневна убиства, 76 одсто Филипинаца се у спроведеној анкети изјаснило да су задовољни Дутертеовим учинком, 11 процената је "незадовољно", а остали су били уздржани.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА