Најновије

Захарова одговорила Лондону: Да ли је и Борис Џонсон наша марионета?

Након што је шеф МИ5 Ендрју Паркер оптужио Москву да користи непоштену тактику како би дестабилизовала Велику Британију, одговор је стигао из Министарства спољних послова Русије. Огласила се портпаролка Марија Захарова, која је упитала Парка да ли у том случају сматра да је и Борис Џонсон "марионета Кремља".

Марија Захарова (Фото: Јутјуб)

Она је на Фејсбуку написала како ју је "Гардијан" упитао да одговори на ове оптужбе, али да је она одбила да говори за њих и обратила се путем Фејсбука. "Рекла сам Гардијану да би требало да упита шефа МИ5 једно једноставно питање: Да ли је по њему именовање Бориса Џонсона на чело Миситарства спољних послова такође дело продужене руке Кремља?", написала је Захарова.
Њен коментар дошао је након што је портпарол Кремља Дмитриј Песков одбацио Паркерове оптужбе у уторак, рекавши како су у питању "маштарије које не одговарају реалности", те да ће "Кремљ те изјаве сматрати неистинитим и неоснованим све док их неко не поткрепи конкретним доказима". Реаговала је и Амбасада Русије у Великој Британији, која је на свом Твитер профилу окачила постер из филма "Руси долазе", испод којег је написала да је "тужно видети да професионалац упадне у замку пропагандног света којег је сам створио". Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА