Најновије

МИНИСТРИ ПОНОВО У КЛИНЧУ: Зорана и Вулин заратили због Русије и Америке!

Након што је Александар Вулин изнео критике на рачун САД и Кајла Скота, њиховог амбасадора у Београду, оптужујући их да не поштују институције државе Србије, на сцену је ступила свеприсутна Михајловићева са тврдњом да су САД велики пријатељ Србије.

Зорана Михајловић (фото sns.org.rs)

Након што је Дачић рекао да Србија између САД и Русије бира Русију, Вулин је гостујући у емисији „Упитник” нагласио да је случај „Јајинци” почео већ у ноћи након завршених избора.
- Случај „Јајинци“ је почео изборне ноћи, кад је дошло до упада свих партија у РИК, покушаја да се измене изборни резултати и њиховог одласка код америчког амбасадора Кајла Скота - навео је Вулин, додајући да је амерички амбасадор претходно боравио шест година у Москви и да одлично зна правила дипломатије - у изборној ноћи не прима ни власт, ни опозицију, не меша се у то.
- И одмах сутрадан Савамала почиње да буде главна прича, говоре и пишу како ће се режим угушити у крви... Имате службенике америчке амбасаде који иду на те протесте да чују, а онда га наше службе сниме како дува у пиштаљку и како активно учествује у томе - навео је Вулин.
Он је подсетио да је премијер у Градишки у говору рекао да се неће поновити „Олуја“, а да као одговор на то амерички амбасадор седи на јахти и слика се са Лидијом Удовички, са женом која је хтела да криминализује премијера. Он је казао да не жели да верује да иза овога стоји америчка држава, али да мора да скрене пажњу на понашање службеника те исте државе и непоштовање које се показује према овој земљи.
Са друге стране, министарка Михајловић је јуче казала да Србија жели да настави одличне односе са САД, као и да су САД наш пријатељ и партнер. Упитана да ли то значи да се њено мишљење више подудара са мишљењем америчког амбасадора, који је јуче нешто слично изјавио, или са колегом из Владе, Михајловићева је за „Ало” казала да она у ствари дели мишљење свог колеге Небојше Стефановића.
- Сваки министар има право да своје мишљење слободно изрази. Мој став о овом питању је готово идентичан ставу потпредседника Владе Србије Небојше Стефановића. Подсетићу, потпредседник Стефановић је пре неколико дана изјавио да „не очекује да се односи између Србије и САД поремете”, као и да се слаже са оценом америчког амбасадора Кајла Скота да односи Србије и САД напредују. Реченом ништа не бих додала - рекла је она.

Анђелковић: Министар не сме да пређе црту

Политички аналитичар Драгомир Анђелковић казао је за „Ало” да ниједан министар не сме да пређе линију идентификације са страном земљом на штету сопствене. - Када гледамо Америку, не треба мислити да је то један хомоген приступ према Србима, сигурно у тој администрацији постоје и они који су повезани са разним криминалним структурама, антисрпским организацијама, разним регионалним центрима моћи, који сви заједно на неки начин угрожавају Београд, а можда су неки међу њима спремни да директно угрозе и врх власти Србије. Немамо ни у Влади хомоген приступ и унутар Владе је ситуација слична. И ми имамо оне који су више државотворно и национално оријентисани, као и оне који су некритички прозападни. Никада не сме било ко од министара да пређе линију идентификације са страном земљом на штету сопствене - истакао је он.

Скот: Вулине, немам речи

Амбасадор САД у Београду Кајл Скот каже да не зна како да одговори на изјаву министра Александра Вулина. „Видео сам ту изјаву Вулина и једноставно немам речи, како да одговорим на то. Мислим да су изјаве биле превише и боље би нам било да се мало више усредсредимо на чињенице у нашим односима, а наши односи су добри и у успону, они су коректни“, казао је он. „Наш циљ је исти као и циљ Владе Србије, а то је бржи раст и интеграција Србије у ЕУ“, нагласио је Скот.

Вулин: Из Амбасаде шаљу погрешне сигнале

Министар Александар Вулин изјавио је јуче да ниједног тренутка није довео у везу владу или амбасаду САД са угрожавањем живота премијера Вучића. „Поједини службеници Амбасаде својим понашањем дају погрешне сигнале и не пружају праву слику о квалитету наших односа”, рекао је Вулин. Извор: Alo.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА