Најновије

ЕРДОГАН СЕ НЕ СМИРУЈЕ: Снимљена помоћ Нусра фронту у Идлибу и Алепу, поново улећу и бомбардери! (ФОТО/МАПА)

Турски хеликоптери примећени су у бришућем лету изнад села на северу Сирије.

Ердоган у нападу (Илустрација: Правда)

Према извештајима локалних активиста, већи број турских хеликоптера током последњих неколико дана слетео је у близини села Атме које је под контролом Нусра фронта и њима лојалних организација, на северу сиријске покрајине Идлиб, највећем упоришту "побуњеничких" снага у тој земљи. 

Како наводе локални медији, хеликоптерима су допремљени турски официри и већи број сандука непознатог садржаја, а претпоставља се да се у њима налази напредно оружје намењено џихадистима.

У исто време, према курдским изворима, упркос упозорењима из Дамаска и Москве, турска авијација је започела неселективно бомбардовање у пограничном подручју североисточне сиријске провинције Хасака. Примећен је велики број турских трупа и тенкова који се гомилају са турске стране границе.  

Крајем октобра, сиријски обавештајни извори известили су о томе да је примећено двадесетак турских камиона који су испоручили оружје терористима Нусра фронта у Атмеу, а у потпуности је описан и њихов правац кретања. Након ове објаве, камионе су, по свему судећи, заменили хеликоптери.  Како су недавно навели извори из Сиријске армије, терористи Нусра фронта (Џебхат Фатах ал Шам) који су заробљени приликом последње офанзиве на Алепо, признали су да су недавно прошли обуку у камповима на територији Турске. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА