Најновије

НАЈПОПУЛАРНИЈИ СРПСКИ ''ТЕРОРИСТА'': Синђелића траже и Украјинци.

На сајту украјинског Центра за истраживање злочина против националне безбедности, мира и међународног права налазе се подаци Синђелића (фотографије са ратишта у Украјини, његови коментари са друштвених мрежа), који наводно доказују његово учешће у тамошњем рату.

Александар Синђелић (Фото: Фејсбук скриншот)

Украјински безбедносни органи траже Београђанина Александра Синђелића због његовог наводног учешћа  у рату у  Донбасу.
Синђелић је  у спушком затвору због сумње да је један од организатора криминалне групе која је планирала да убија грађане Црне Горе и ухапси премијера Мила Ђукановића.
Београђанин је, према тврдњама свог адвоката,   самоиницијативно  дошао у Црну Гору и предао се властима.
Није јасно зашто је то учинио, ни шта се тачно дешава у том  предмету, с обзиром на веома штуре информације из  Специјалног државног тужилаштва. 
На сајту украјинског Центра за истраживање злочина против националне безбедности, мира и међународног права налазе се подаци  Синђелића (фотографије са ратишта у Украјни, његови коментари са друштвених  мрежа), који наводно доказују његово учешће у тамошњем рату.
Украјинци терете Синђелића да је ратовао на страни проруских снага и    међу најтраженијим особама је  у тој земљи.
Истражни судија Мирослав Башовић одредио му је притвор до 30 дана.
Тужилаштво се није званично огласило поводом хапшења Синђелића.
“Подсећамо да предмет на који се односе питања, носи ознаку тајности због чега би свако саопштавање детаљнијих информација које могу да утичу на поступак представљало кршење прописа”, одговорили су пре три дана из СДТ-а на питања о Синђелићу.
На тај начин избегли су да  одговоре да ли су са Синђелићем постигли договор да у том предмету буде свједок сарадник, односно заштићени сведок.
“Вијести” наводе да се Синђелић највјероватније договорио са црногорским тужилаштвом да се преда и "признањем појача доказе тужилаштва".
Синђелић и бивши шеф српске Жандармерије Братислав Дикић, сумњиче се да су организатори двадесеточлане криминалне групе ухапшене током предизборне ноћи у Подгорици.
Према наредби за спровођење истраге, тужилаштво само њих двојицу и Кристину Христић сумњичи за покушај тероризма, а остале за стварање криминалне организације.
Катнић је недавно  казао да тужилаштво има доказе да је Синђелић организатор групе “и особа која је припремила оружје и дрон”.
Синђелић је 19. октобра рекао да га дешавања у Црној Гори не занимају.
"Ако (Мило) Ђукановић тамо пали марихуану и пише глупости, то је његов проблем, разумете. Та криминална опција тамо што ради уопште ме не занима, а за ово што се дешава по медијима тек ћемо да се тужимо и да видимо шта ће да буде, с обзиром да ја из Србије нисам одлазио, нити знам о чему се ради", рекао је Синђелић тада "Вијестима".
Од 20 ухапшених у предизборној ноћи у Подгорици, тужилаштво је након саслушања пустило на слободу шесторо. Извор: Вијести

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА