Најновије

Прославили Србију: Кик-боксери освојили 13 медаља на ЕП у Марибору

Наши кик-боксери бију само за медаљу. Репрезентација Србије је из Марибора са Европског шампионата стигла са чак 13 одличја, од чега седам најсјајнијих.

Коновалов (Фото: ФБ)

Велика конкуренција од 40 земаља и 523 учесника није уплашила наше борце, већ им је била само додатна мотивација да дођу на крају до друге позиције у генералном пласману...
- Направљен је велики успех, поготово кад погледамо да је Русија имала 47 учесника, бројнији од нас су били и Пољаци, Италијани, Турци - појаснио је др Борислав Пелевић, председник Савеза и Светске кик-бокс асоцијације (ВАКО). - Сви смо поносни на наше такмичаре, који су осветлали образ Србије и овог пута. Организација је била веома добра, као и увек у Словенији.
Шест кик-боксера у дисциплини К1 је изборило пут на Светске игре, у јулу 2017.
- Надам се да ћемо и тамо да вас обрадујемо резултатом. Добар рад у клубовима, однос са тренерима и уопште међу такмичарима, дисциплина. Све то је наш успех - рекао је тренер Невен Дондур.
Селектора Небојшу Милошевића је изнервирало то што се њихов успех не цени на прави начин...
- У нашој јавности причају да је ово много медаља, па онда не знам како да их оправдам, а да смо добили само једну онда би сви рекли "браво". Тако да нисмо ми криви што смо освојили седам златних. Ти момци и девојке су се борили, имали су по три или четири меча да би дошли до трофеја. Великим трудом, залагањем, тешким и напорним тренинзима током целе године су дошли до тога. Стручни штаб само даје неку крајњу глазуру. Мене наш успех не изненађује - закључио је Милошевић.

Освајачи одличја

Златне медаље освојили су: Саида Буквић, Диана Дабетић, Никола Стошић (лоу кик), Александра Крстић, Александар Коновалов, Слободан Мијајловић, Александар Менковић (К1). Са сребром су се вратили Седад Буквић и Стефан Анђелковић (лоу кик), док су бронзани били Ивана Давидовић, Фазлија Реџепи (лоу кик), Љубо Јалови и Саша Полугић (К1). Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА