Најновије

ОНИ СУ ОДЛУЧИЛИ ДА ОБЈАВЕ РАТ: Смрт квазиуметности у "Талогу времена"!

15. новембра у Центру за културу Раковица почиње циклус музичко-поетских вечери арт-дуета ЗиД, које ће се одржати сваког другог уторка с почетком у 21 час.

Зоран Вујановић и Дејан Булајић (Фото: Архива)

Арт-дует ЗиД чине: Зоран Вујновић(писац,књижевни предовилац,композитор/оснивач и вођа бенда Заратустра/ и познати београдски педијатар) и Дејан Булајић (реномирани новинар и радијски водитељ).
Овај креативни двојац дао је себи у задатак да кроз своје двонедељне наступе у споменутој установи културе током наредних годину дана, понуди публици један интересантан приступ светској поезији рушењем језичких и временских баријера, а у циљу трајне афирмације правих вредности и одбране од све јачих притисака шунда и кича, чији смо свакодневни, најчешће, неми посматрачи. 
Ова два свестрана интелектуалца и уметника одлучили су да дигну свој глас и објаве рат квазиуметности, служећи се свакако најромантичнијим оружјем у историји човечанства – музиком и поезијом, којима ће покушати да центар пажње публике пребаце на неке, можда већ и заборављена или, ако ништа друго оно барем, запостављена поетска дела трајне литерарне вредности, која свакако нису заслужуила да нетрагом изчезну у све убрзанијем технолошком вртлогу наше свакодневице.
На свом првом наступу, арт-дует ЗиД представиће збирку песама Зорана Вујновића – „Талог времена“ која ових дана излази из штампе, уз извођење оригиналне, ауторске музике ове „половине“ споменутог дуета. Други наступ, који ћете гледати 29.11.2016. у итом темину, биће, пак, посвећен стваралаштву најновијег нобеловца у области књижевности – Бобу Дилану, чије ће песме, публика моћи премијерно да чује у оригиналном препеву Др Вујновића. Наредни наступи биће посвећени најлепшој поезији различитих народа, епоха и расположења, али и неким новим ствараоцима који завређују пажњу шире јавности. 
Било како било, сваки други уторак, у 21 сат, у Центру за културу Раковица, требало би да постане питома оаза спокоја за све оне који желе да се, бар на трен, опусте и предају мелодичним звуцима клавира, хармонике, гитаре и усне хармонике, и омамљујућим римама стихова највећих мајстора поезије. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА