Најновије

БРИТАНИЈА: Трамп је као Шешељ!

Британски стручњак Тим Џуда сматра да је избор Доналда Трампа за новог председника подједнако лоша за СAД и за остатак света.

Шешељ (Фото: СРС)

Он је Трампа упоредио са лидером српских радикала Војиславом Шешељем.
„Врло ми је јасно да је Трампов избор лош како за СAД тако и за остатак света. Уколико бих то упоредио са Балканом: гласачи за Брегзит су како их ја видим, људи који су деведесетих подржавали Шешеља, па и не чуди што он сада подржава Трампа“, рекао је Џуда.
Обојица, каже, представљају врсту деструктивног национализма.
„Шешељ је хтео да Србију учини великом (у оба смисла интерпретације те речи) а то хоће и Трамп само не територијално. За Трампове присталице, Мексиканци, Латиноамериканци и муслимани су нешто као усташе и џихадисти које би Трамп депортовао или у смислу етничког чишћења 11 милиона Мексиканаца или око 15.000 дневно“, навео је Џуда.
Што се тиче самог Балкана, Џуда мисли да Трамп једва зна и где се он налази.
„И ако зна то је само зато што му је жена рекла јер је Словенка. Ипак мислим да би са Клинтоновом било много мање изненађења него са Трампом који ће донети економски и политички хаос. Оно што је лоше за свет, лоше је и за Србију, а оно што је добро за свет, добро је и за Србију. Срби неће бити слободнији или богатији, нити ће преузети Косово кад Трамп постане председник“, закључио је саговорник истог листа. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА