Најновије

РУСКИ ПАТРИЈАРХ КИРИЛ ЧЕСТИТАО ТРАМПУ: Ево шта му је пожелео!

Патријарх Московски и целе Русије, Кирил, честитао је Доналду Трампу победу на америчким председничким изборима.

Патријарх Московски и целе Русије, Кирил (Фото: РИА Новости)

„Избор који је у вашу корист направио амерички народ – сведочи о високом поверењу људи који са вама повезују своје наде у развој земље и у промене у унутрашњој политици и међународнима односима“.
Поглавар РПЦ је оценио да је Трамп током више година активног  и стваралачког живота стекао богато искуство које ће му  омогућити да на функцији шефа државе решава питања.
Још му је написао: „Савремени свет је пред озбиљним проблемима у чијем решавању Сједињеним Државама припада важна улога. Супротстављање екстремизму и тероризму и одбрана фундаменталних вредности и високих моралних идеала, који леже у основи права и човековог достојанства, могуће је обезбедити само заједничким напорима“.
Поручио је новом америчком лидеру и ово: „Надам се да ће давни односи Руске православне цркве са САД наставити да се развијају на добро наших народа које обједињују заједничка историја и хришћанске вредности“.
Кирил је, на крају честитке, Трампу пожелео „снагу, Божију помоћ и успех у високом и одговорном служењу својој земљи“. Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА