Најновије

Фејсбук прогласио: Марк Закерберг мртав?!

Кад „Фејсбук” греши, онда не бира жртве.

Марк Закерберг (Фото: Јутјуб)

Последњом омашком компјутерских алгоритама најпопуларније друштвене мреже поједини корисници проглашени су мртвима, а међу њима се нашао и оснивач и директор компаније Марк Закерберг. Због ове и не тако безазлене грешке корисници су на својим профилима морали да објављују нове поруке да би породицу и пријатеље уверили да су живи. „То је била грозна грешка коју смо сад средили”, рекао је портпарол „Фејсбука”, преноси Танјуг.
Порука о смрти се грешком појавила на великом броју профила, укључујући и Закерберга. „Надамо се да ће људи који воле Марка наћи утеху у ономе што други људи поставе како би прославили његов живот”, наведено је у поруци.
Корисници „Фејсбука” и новинари видели су, међутим, и хумористичку страну ове приче. „Зашто ‚Фејсбук’ говори да сам мртва? Прво сам била огорчена, сигурно нисам мртва. Или јесам? Била је ово дуга недеља”, навела је репортерка „Њујорк Тајмса” Кејти Роџерс.
Сајт о технологији „Верџ” објавио је да је „Фејсбук” „крунисао једну од најдужих недеља у америчкој историји тако што је рекао свима да су мртви, мислећи на претходно одржане америчке председничке изборе. Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА