Најновије

ЛАЗАНСКИ: Сада са Американцима можемо поразговарати о подели Космета

Најпозантији српски војно-политички аналитичар, Мирослав Лазански, процењује да би Србија са новим председником САД могла да договори поделу Косова.

Лазански (Фото: Јутјуб)

Лазански каже да су потпуно нереална очекивање појединих политичара и такозваних експерата да ће нам Трамп тек тако вратити читаву покрајину, али је убеђен да сада, после Трампове победе, са Американцима можемо поразговарати о подели.
Према њему, тренутно постављење границе српске покрајине "апсолутно нису свето писмо" и о њима се може разговарати са новом администрацијом у Белој кући.
Он ипак наглашава да Америка, без обзира на победу Трампа, никада неће поништити признање Косова и да прво треба да видимо да ли ће нам Американци изаћи у сусрет око српске имовине на КиМ, па тек онда да пређемо на "крупне ствари".
- Немојте да непотребно и нереално дижемо очекивања код народа. Хајдемо корак по корак... Прво да видимо шта ћемо са ЗСО, па са имовином, а онда, ко зна, можда ће Трамп доћи једног дана и речи: "Ајде да се реши тај проблем једном заувек, ево вама Србима Север Косова и завршена прича" - предвиђа Лазански, додајући да је Трамп за Србију свакако боље опција од злогласне породице Клинтон.
- Да је Хилари победила, САД би наставиле исту политику према нашој држави. Трамп нема то наслеђе и зато постоје извесне шансе да че нам са њима бити боље. Кад је реч о Републици Српској, ситуација ће сигурно бити релаксиранија него до сада... Хилари је у свом програму говорила да је Балкан незавршени посао и да БиХ треба унитаризовати. Са Трампом тај процес неће ићи тако брзо, а питање је и да ли ће он уопште инсистирати на том питању. Уосталом, чим су у Приштини, Сарајеву и Загребу туговали због победе Доналда Трампа, то значи да ми треба да се веселимо - нема дилему Лазански.
Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА