Најновије

СТЕФАНОВИЋ: Желимо да криминалци буду у мраку

Министар полиције Небојша Стефановић каже да је у случају оружја пронађеног у Јајинцима идентификовано доста чињеница које указују ко би могли бити извршиоци.

Небојша Стефановић (Фото: ЈуТјуб)

Он је додао да ће више детаља о томе бити познато када надлежни буду имали довољно доказа.
Циљ је открити налогодавце, рекао је министар.
- Желимо да криминалци буду у мраку и не знају шта полиција зна и зато смо корак испред њих - рекао је Стефановић новинарима у Хајату. 
Он је поновио да ће јавност бити упозната са тим случајем када специјални тужилац буде рекао да има довољно доказа за наставак процеса, односно да се уђе у следећу фазу. 
Стефановић је нагласио да држава не жели да упозори криминалце. 
Како каже, у истрази су повезана нека лица са тим простором и временом када је пронађено возило са оружјем у близини породичне куће премијера у Јајинцима, али додаје да је циљ да се открију налогодавци, а не извршитељи. 
Он је додао да су његове речи погрешно цитиране у медијима, прецизирајући да "Тим групама није проблем да издвоје 10 милиона евра за атентат". 
Стефановић је додао да су надлежни органи идентификовали доста чињеница, које указују ко би могли бити извршиоци. 
- Да видимо ко су налогодавци, то се догодило зато што је неко хтео да се то догоди - нагласио је Стефановић. 
На питање да прокоментарише хапшење држављанина БиХ Јована Јошила, због сумње да би могао имати везе са оружјем пронађеним у гаражи на Новом Београду, Стефановић је рекао да би волое да МУП Србије има "ближу и озбиљнију" сарадњу, поготово када је реч о тешким кривичним делима. 
Тај случај, додао је, српска полиција повезује са оружјем пронађеним у Јајинцима. 
- Очекујемо и резултате у истрази у покушају атентата на Александра Вучића у Сребреници и очекујемо да видимо ко су људи које су правосудни органи БиХ привели. Да видимо ко су људи, иако су били јасно идентификовани на снимцима, да ли се против њих води или не било каква истрага - рекао је министар новинарима. 
Видећемо, казао је, какав ће бити судски епилог тога и да ли постоји озбиљна намера да се тај случај оконча. 
Стефановић је додао да као министар унутрашњих послова не воли да коментарише одлуке судова, али да Србија очекује да се управо на њима покаже сва озбиљност државе. 
- Важно нам је да се ако говоримо о борби против организованог криминала пошаље јасна слика. Сигуран сам да ће наши безбедносни органи и наше правосуђе увек брзо и ефикасно реговати - нагласио је министар. 
Он је рекао да Србија жели да се покаже као добар комшија и као неко ко заједничке акције спроводи до краја. 
"Уверен сам да то жели и БиХ, наравно на органима БиХ је да то покажу у пракси". 
МУП Српске предао је Јошила Суду БиХ, али је он након саслушања пуштен, уз одређене забране, с обзиром на то да је одавно познат полицији, а раније је и осуђиван. 
Министар унутрашњих послова Српске Драган Лукач изјавио је да је Јошило ухапшен због недозвољеног држања оружја и муниције. 
Јошило је БиХ јавности познат по пуцњавама, изнудама и трговини наркотицима. 
Ослобођен је оптужбе за убиство Недељка Ћулума у ватреном обрачуну 2010. године са групом Славише Ћулума, на бензинској пумпи у Бањалуци. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА