Најновије

КРЧЕЊЕ ПУТА: Асадова армија граби према Раки!

У току је опсежна акција сиријске војске која за коначни циљ има ослобађање Раке, града у Сирији који терористи сматрају за престоницу Исламске државе.

САА напредује у Раки (Фото: XinHua)

У крчењу пута према Раки, главном терористичком упоришту, сиријска војска је забележила значајан напредак у западним деловима истоимене покрајине. Како извештавају сиријски медији, снаге безбедности су данас успеле да ослободе место Абу Ал-Алаџ и око 6 километара висоравни Ал-Сариатил на западу Раке.
Како се наводи, у тим операцијама убијено је на десетине терориста ИД-а. Неке јединице сиријске армије помериле су се за десетак километара и сада напредују према граду Табка, у којем се налази важан војни аеродром. Операција је започела у граду Исрија у провинцији Хама, скоро 140 километара западно од Раке, изјавио је пензионисани сиријски генерал-мајор Сабет Мухамед. „Припреме за операцију трајале су неколико дана. Неколико хиљада војника распоређено је у Исрији. Снаге имају неколико привремених циљева, укључујући и град Тавру, војни аеродром и град Ресафа. Ови положаји биће искоришћени за офанзиву на Раку“, рекао је Мухамед. Операције сиријске војске у Раки, почеле су пре два дана, а сиријска војска је одмах успела да пробије административне границе покрајине. Руски бомбардери су јуче, у оквиру пружања подршке сиријској војсци у операцијама ослобађања покрајине Рака, извршили опсежно бомбрадовање положаја терориситчке групе. Ово је први пут да су сиријске снаге, након две године од окупације те покрајине од стране терориста ИД-а, ушле у Раку. Покрајина Рака је главни центар терориситчке групе Исламска држава у Сирији која још од августа 2014, а прве видео-снимке сиријске армије из ове провинције, можете да погледате ОВДЕ. Извор: СахарТВ/rs.sputniknews.com/Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА