Најновије

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ПОЦЕПАЛА АРМАНИ: Погледајте изјаву Симоновића - цела Арену му скандирала! (ВИДЕО)

Искусно крило одиграло најбољи меч пред београдском публиком и предводило свој тим до још једне велике евролигашке победе.
Најбољи напад Евролиге доживео је праву катастрофу у Београдској арени. Црвена звезда је екипу, која је у првих седам кола просечно бележила 92,29 поена по утакмици, вечерас свела на готово невероватних - 70, па је победа у таквим околностима била практично загарантована за екипу Дејана Радоњића. Српског шампиона поново је предводио невероватни Марко Симоновић, који поред неколико невроватних шутева ван линије 6,75 одиграо и сјајну ролу у одбрани и још једном понео епитет хероја, овога пута Зведзине четврте евролигашке победе - 83:70. 
Није Црвена звезда могла да замисли боље отварање утакмице. Три контранапада у року од само 60 секунди, после украдених лопти Бранка Лазића и Чарлса Џенкинса, а потом и дефанзивног скока Огњена Кузмића, омогућила су домаћину да већ у четвртом минуту има шест поена предности (10:4). Ипак, уследио је тајм-аут Репеше, неколико исхитрених одлука црвено-белих у нападу и серија миланског тима од 6:0 за изједначење после свега три минута. Нервоза која се увукла на паркет у последња два минута као да је више одговарала гостима, који су од резултатског егала у тим тренуцима до краја прве деонице отишли на плус пет (14:19).
Армани се можда боље снашао у тим тренуцима, али су они далеко више мотивисали Стефана Јовића и Марка Симоновића да подигну екипу и серијом 8:2 започну други период. Да је ово дефинитивно сезона каријере Марка Симоновића, без обзира како ишао њен даљи ток, било је јасно у петом минуту друге четвртине, када је Симоновић погодио четврту тројку из пет покушаја и заслужио овације комплетне Београдске арене. Најјачи напад Европе је у тим тренуцима упао у Звездину одбрамбену машину, па је деоницу окончао са свега 13 постигнутих поена и укупним дефицитом од пет поена (37:32). Наспрам Симоновићевих 14 поена у првом полувремену могао је са друге стране само да стане Алесандро Ђентиле (11 поена), док су остали скупоцени асови италијанског тима имали мизеран учинак. Велики мотив и видљиву жељу да се надиграва са својим бившим клубом имао је и Чарлс Џенкинс, који је прву деоницу окончао са чак пет промашаја из игре, али је друго полувреме отворио тројком, на коју се надовезала и Јовићева, па је Звезда у другом минуту друго полувремена била на до тада максималних плус 11 (43:32). Иако је био далеко бољи ривал и током треће деонице, српски шампион није успевао резултатски да се одлепи. Ипак, када је било јасно да на паркету поново нешто радикално мора да се деси лопту је у своје руке узео Марко Симоновић и тројком из катапулта лансирао Звезду на нову двоцифрену предност (54:44). Армани је трећу четвртину завршио са упола мање поена од досадашњег просека -  46! Звезда је већ тада у одбрани урадила све што је било до ње, па је остало да одржи континуитет у нападу и приведе меч крају у своју корист. Одлуку је у своје руке поново преузео Марко Симоновић и обезбедио свом тиму још једно велико евролигашко славље. Симоновић је мећ завршио са 23 поена чиме је изједначио рекорд каријере из утакмице са Галатасарајем, да би му се у финишу утакмице са двоцифреним кошгетерским учинком придружио и Нејт Волтерс. Американац је одиграо сигурно најбољу утакмицу у црвено-белом дресу: постигао је 14 поена, имао шест асистенција и четири скока. Извор: mozzartsport.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА