Најновије

МАРИЈАН ВАЈДА ОТКРИО: Ево који су разлози Новакових слабих игара у последње време!

Кад сте најбољи годинама, прво саплитање, и одмах креће лавина критика и сумњи са свих страна. У тој позицији тренутно се налази Новак Ђоковић чији је пад форме већ недељама главна тениска вест, она о којој се прича више него о Маријевом преузимању тениског трона.

Маријан Вајда (Фото: Јутјуб)

Сви причају о Новаковој кризи, али ако питате Маријана Вајду, човека који је десет година уз нашег најбољег тенисера свих времена, одмахнуће руком: ма, каква криза.
Словак је дао интервју за француску Ле Паризијен у коме је објаснио због чега Новак претходних месеци није на оном нивоу на којем је био.
На питање да ли је забринут због Новаковог “стања”, Вајда је одговорио:
– Не, нисам. У том смислу, важно је рећи ово: Новак је освојио четири узастопна Гренд Слема, што је пре њега урадио само Род Лејвер у два наврата 1962. и 1969. године. Сву енергују је уложио у то, а Париз га је коначно испразнио. Поред тога, и концентрација му је опала. После толико година на врху, свих тих успеха, знали смо да ће се то кад-тад десити, па не треба правити драму око тога. На овом нивоу, екстремна концентрација је потребна сваки дан, сваке недеље. Енди Мари је сада први и то је заслужио, али Новак је и даље у самом врху.
Француски новинари подсетили су Вајду на Новакове изјаве о “губитку воље за игром, презасићености”…
– Не знам шта да кажем на то, али, ако ме питате, мислим да је све то последица комплексних догађаја. Изгубио је на старту Рија и то га је много погодило. Поврх тога, био је повређен (зглоб). Кроз шта је све прошао летос, финале Ју-Ес опена било је право чудо. Мора да буде свестан тога да је сам пласман у то финале огроман успех за њега. Генерално, ова година је била веома тешка за Новака због Роланд Гароса. Доживели смо много дивних момената и ово што је после уследило је цена свега тога што је било пре тога. Људи причају о кризи, али једноставно није могуће стално побеђивати.
Осврнуо се Вајда и на Новаковог пријатеља, кажу и гуруа, Шпанца Пепеа Имаза, и његову улогу у процесу Новаковог изласка “из тунела”.
– Искључити се понекад од свега је здраво. Новак се осећао сломљеним од свог тог стреса и одлучио је да више не жели да живи на тај начин. Са Пепеом је већ радио у прошлости, и то што су поново блиски није ништа ново. Једини циљ је да умањи стрес кроз медитацију. Нема говора о некаквој менталној манипулацији. Све те приче су “пренадуване”. Људи погрешно интерпретирају све оно што се дешава са Новаком. Али, он само жели да буде то што јесте. Посматрати га као непобедивог, богатог и славног играча је нешто што му више не прија. Подсетићу вас само да је Бјерн Борг у 26. години престао да игра, јер му је притисак био неподношљив. Новак је у једном моменту дошао до тачке када је рекао: “Ок, а шта сада?”. Када освојиш све, како да нађеш мотив за даље? – пита Вајда. Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА