Најновије

ПОРОШЕНКО НА САСЛУШАЊУ: Ко је крив за нереде на Мајдану?

Председника Украјине Петра Порошенка су читавих шест сати саслушавали по предмету нереда у центру Кијева 2014. године, саопштио је украјински портал Хромадске, позивајући се на Тужилаштво.

Петро Порошенко (Фото: РИА новости)

- Саслушање је требало да буде одржано 29. новембра, али је одржано синоћ. Председника су саслушавали шест сати о неколико епизода у предмету Мајдан - саопштили су у Државном тужилаштву.
Раније су „Украјинске новости" саопштиле да је администрација украјинског председника добила позив за саслушање Петра Порошенка по предмету злочина против активиста „Евромајдана" у јануару/фебруару 2014. године када је у нередима погинуло 106 особа. Наведено је да Порошенко више од годину дана игнорише позиве Државног тужилаштва по предмету „Евромајдан“. У администрацији председника се позивају на превелику запосленост шефа државе. У оквиру истраге већ су били испитани шеф Министарства унутрашњих послова Арсен Аваков, лидер радикалне партије Олег Љашко и секретар Савета за националну безбедност и одбрану Александар Турчинов. Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА