Најновије

ВУЧИЋ: Једна реченица описује 100 дана Владе

Србија је стабилна, на добром путу, економски напредује и безбедносно је сигурна, рекао је премијер Вучић на конференцији за медије поводом 100 дана Владе.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Како каже, "Србија је један од стубова регионалне стабилности, налази се чврсто на европском путу, чувајући своју независност, сувереност и добре односе са свим нашим пријатељима - Русијом, Кином, Турском, САД и другим земљама", наводи Вучић.
Према његовим речима, то је једна реченица која представља добар опис рада Владе Србије у претходних 100 дана. 
Говорећи о борби против корупције Вучић је навео да је сигурна земља и да је за само 100 дана откривено 335 кривичних дела са елементима корупције, а потом је на томе честитао министру унутрашњих послова Небојши Стефановићу и безбедносним агенцијама. 
Такође, похвалио је акцију „Бебо добродошла на свет“ или „ебеба“ због којег родитељи новорођених беба могу бесплатно, без формулара и за 15 минута да пријаве дете, а картице им се шаљу на место пребивалишта. 
Поменуо је и електронски сервис за замену здравствених картица и рекао да више нема чекања, да картица може да се замени једним кликом. 
- Посетили смо много земаља, захвалан сам и првом потпредседнику Дачићу и Јадранки Јоксимовић који су прешпартали целу земљу, оставили контакте којима можемо да штитимо своја права и интересе и можемо да лобирамо на много вишем нивоу до сада - рекао је Вучић у Научно-технолошком парку Београд. 
Вучић је рекао и да војска јача, да војници као ни полицајци не могу да похвале високим стандардом, али да је оружје све боље и модерније и да је свакога дана све теже да се угрози интегритет Србије. 
Премијер је навео и да је директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић уложио огроман труд. 
- Никоме не бих пожелео да тај посао, ја некада морам да пресечен, а једини сам вероватно уз њега ко је упознат са свим стварима из преговора. Желим му за нијансу мање свађалачког тона са Албанцима, иако је то популарно у Србији - рекао је он. Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА