Најновије

Шутановац: Вучић грађанима вади новац из једног џепа, а онда им много мање враћа у други!

Једина опција је да се опозиција уједини око једног кандидата за председничке изборе. Уложићемо зајендички напор да нађемо заједнички језик и кандидата, који заступа вредности које подржава Демократска странка, каже Драган Шутановац , председник ДС.

Драган Шутановац , председник ДС (Фото: Јутјуб)

- Ми нисмо странка која која ће инсистирати на компромисном договору, уколико тај договор не поштује наша начела. Сматрам да у Србији има више људи који могу да буду квалитетни кандидати, али морамо да знамо која политика се кандидује, не само човек - каже Шутановац у интервјуу за "Курир".
На питање хоће ли Вучић подржати Николића за још један мандат, председник ДС је одговорио да се пред председником Владе налази велики број дилема.
- Од тога да ли ће подржати Николића, да ли ће одржати Владу на европском курсу, који сада не подржава добар део посланичке групе његове странке, а ни странке које су у коалицији, да ли ће можда он да се кандидује и тако распише ванредне парламентарне изборе... То су дилеме уз које он, верујем, леже и устаје. Николић је за ових пет година показао колико лош председник може да се буде и мислим да би за Вучића било погубно да подржи кандидата који тешко може да победи - објаснио је Шутановац.
На оптужбе владајуће коалице да су плате и пензије смањене, јер морају да се враћају дугови које је предходна Влада направила Шутановац тврди:
- СНС може да каже да је земља четвртаста и да је носе слонови на леђима, али прво морају да објасне како је могуће да, ако смо се ми задужили и оставили дуг од 15,7 милијарди, он данас износи чак 25. Само од акцизе за струју, која је уведена ове гоидне, биће пара за повећање плата и пензија. Дакле, СНС већ четири године преко својих режимских медија убеђује грађане да није истина да им ваде новац из јендог џепа и онда, много мање, враћају кроз други - каже Шутановац.
Он каже да је ДС спремила сет реформи у различитим секторима који могу да омогуће да се у Србији боље живи.
- Прва је пореска реформа. Неприхватљиво је да неко ради осам сати дневно и пет дана у недељи за 200 евра. Направили смо предлог реформе за стимулаицју оних послодаваца који плаћају пуну цену коштања својих радника. Ту је и предлог реформе у аграру. Имамо план и за грађевниску индустрију. Нисмо навијачи у смислу само да вичемо "Уа, Вучићу", а нема човека који бар једном дневно то не викне, али тај исти човек од нас очекује решења, и ми их нудимо - истиче Шутановац. Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА