Најновије

ЗАПАД УПОЗОРАВА: Европа не сме да препусти Балкан, што брже приступање Србије!

БЕЧ - Аустријски канцелар Кристијан Керн залаже се за што бржи приступ Србије ЕУ и сматра да Европа не сме да препусти западни Балкан другима.

Аустријски канцелар Кристијан Керн хоће што приступање Србије (Фото: Јутјуб)

На питање да ли је за њега замисливо ширење ЕУ, он је у интервјуу бечком дневнику Курир рекао да је за Унију највећег интереса оно што се догађа на Балкану.
"Ми видимо да се Турска тамо бори за освајање терена, вехабијска струја и Руси су такође заинтересовани да добију на утицају. Европа не сме препустити тај терен другима. То за мене значи што брже приступање Србије," нагласио је Керн, додајући да је њему замислив и пријем Албаније. Он, како каже, има "веома позитивне емоције према Европи“, али да европске вредности више нису нешто што се подразумева већ се за њих мора борити.
"Сећам се када смо посећивали родбину у Чешкој и Словачкој или када смо путовали у Италију. Европа значи да нема граница, претреса на царини. Међутим то све више није нешто што се подразумева, и морамо се за то борити“, поручује Керн. Он је додао да је мигрантско питање највећи проблем са којим се данас Европа суочава, оценивши да је пут до решења тежак.
Керн је казао да је после референдума о Брегзиту на Генералној скупштини УН имао утисак да многи  сажаљевају Европљане под мотом "Европе неће бити још дуго“".
"“Међутим, ми смо најуспешнији економски простор света. Испред смо Кине и САД, и било би добро да имамо више европског самопуздања"”, сматра Керн.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА