Најновије

ЛАВРОВ: Хапшење руских војника је провокација

Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров је хапшење двојице руских војника на Криму оценио као провокацију украјинских безбедносних служби.

Сергеј Лавров (Фото: ЈуТјуб)

- Том ситуацијом се баве наши органи. Сматрамо да је у питању незаконита провокација коју је спровела украјинска безбедносна служба на територији Руске Федерације према држављанима Русије - рекао је он.
Истовремено, извори из Црноморске флоте кажу да су припадници украјинске безбедносне службе намамили руске војнике Максима Одинцова и Александра Баранова нудећи им документе о вишем образовању. Како наводе медији, договор је био да припадници безбедносне службе уруче документе руским војницима, међутим, чим су они прешли границу и ушли у Украјину били су моментално ухапшени. Огласио се и портпарол Кремља Дмитриј Песков, који је, упитан да ли има везе што су ти војници претходно служили у редовима украјинске војске, рекао да је најважније ипак то што су они држављани Русије. „Они су грађани Руске Федерације. У овом случају је то најважније“, рекао је он. Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА