Најновије

ШАБАЦ РАЗВИЈА ПРИВРЕДУ: Победник трке за велику инвестицију

Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић и директор Пословне јединице за комерцијална возила компаније „Yazaki“ Клаус Патрик Нотброк, потписали су данас у Градској кући у Шапцу Уговор о додели средстава подстицаја, којим се завршавају формални преговори и почиње практична реализација инвестиције у Шапцу, укупне вредности 25 милиона евра.

Јазаки (Фото: Јутјуб)

Скупштина града Шапца донела је 3. октобра 2016. године једногласну одлуку да са 2,4 милиона евра подржи инвестицију јапанске фирме Јазаки у Шапцу.
Обраћајући се медијима након потписивања Уговора о додели средстава подстицаја између Града Шапца и јапанске компаније “Yazaki”,  Карстен Гаст, директор стратешког планирања и контролинга Yazaki EuropeLimited, је истакао да је церемонија потписивања Уговора у Шапцу почетак дугорочног ангажмана “Јазакија” у Србији.
У име компаније „Јазаки“, Клаус Патрик Нотброк, генерални директор јединице за комерцијална возила  и Yazaki Sabac, нагласио је да је поносан што инвестицију у Србији почињу у Шапцу, средини која се јасно издвојила као најповољна за бизнис у веома јакој конкуренцији.
- У претходних 11 месеци остварили смо изузетну сарадњу и добили подршку Владе Србије и Града Шапца. У фабрици у Шапцу биће запослено 1700 радника у наредне три године. Унапред се радујемо да постанемо успешни грађани Србије и почнемо успешну пословну причу у Шапцу, поручио је Клаус Патрик Нотбрук.
Данашње потписивање Уговора са јапанском компанијом “Јазаки“, градоначелник Шапца Небојша Зеленовић окарактерисао је као догађај којим се обезбеђује боља и сигурнија будућност не само за 1700 људи који ће се запослити у овој фабрици, већ за читаву привреду и локалну заједницу.
- Деценијама уназад нисмо имали овако велику инвестицију у Шапцу. Нисмо имали инвестицију која подразумева високо радно ангажовање људи и показује истинску посвећеност велике мултинационалне компаније локалној заједници и заједничком развоју. То је управо оно што град Шабац добија доласком компаније „Јазаки“. Од првих контаката са овом компанијом, у Шапцу смо постајали све бољи и бољи. Сарадња са „Јазакијем“, професионални однос, усклађеност и рад свих градских служби, довели су до тога да Шабац победи у трци за велику и важну инвестицију. Очекујем да доласком овако значајне инвестиције отворимо врата и другима, првенствено домаћим фирмама које могу да буду озбиљни партнери јапанској компанији. Честитам свима на овом пословном успеху и компанији „Јазаки“ желим успешно пословање у Шапцу", рекао је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА