Најновије

ЗА САМО ЈЕДАН ДАН: САА пресекла источни Алепо! (ВИДЕО/МАПА)

Јединице Сиријске арапске армије, предвођене Тигровим снагама и уз подршку палестинских добровољаца из организације Лива ал Кудс, а под командом легендарног генерала Сухеила ал Хасана, за само један дан остварили огроман напредак у чишћењу источног Алепа од преосталих џихадиста.

Битка за Алепо (Фото: ЈуТјуб, Правда)

У 'блицкриг' нападу, током поподнева, преузета је контрола над градским четвртима Ал Сакхур и Џабал Бадро. Иако су се већ појавиле мапе контроле које показују да је територија источног Алепа подељена на два дела, жестоке борбе воде се непрекидно на више фронтова широм преосталих тероторија под контролом џихадиста у граду Алепу, али терористи ни на једном не успевају да одрже линију фронта дуже време. Про-џихадистички медији извештавају да је "побуњеничка коалиција" у стратешком повлачењу и да се очекује контра напад у наредним сатима.
8957_900

Јединице САА су, такође, извршиле и снажан напад на четврти Џандул и Бааден на северу града и успеле да преузму контролу над "побуњеничким" територијама које се граниче са курдским снагама. Како наводе локални активисти, џихадисти се сада у великој журби повлаче из северне енклаве, покушавајући да се пробију кроз ватрену линију која дели њихову територију на два дела, тако да се у наредним сатима очекује комплетно "чишћење" овог дела града од терористичко-побуњеничких снага. Према последњим информацијама, они су већ у потпуности напустили четврти Бустан Паша и Хајдарија. Према извештајима сиријске војске, у протеклих 48 сати преко 2.000 цивила који су били заробљени минским замкама, успело је да напусти град. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА