Најновије

ДРАМАТИЧНО УПОЗОРЕЊЕ АНЕ ФИЛИМОНОВЕ: Запад пали Балкан, креће великоалбанска експанзија!

Западни центри моћи свесно раде на уношењу хаоса на простор Балкана, а неки међународни фактори су заинтересовани да се поједине балканске земље не развијају самостално, изјавила је главни и одговорни уредник Фонда стратешке културе Ана Филимонова.

"Војска Косова" (Фото: ЈуТјуб)

Филимонова је на регионалном безбедносно-политичком форуму у Београду под називом "Актуелни проблеми, нови изазови и претње у безбедносној сфери балканског региона", истакла да неко омета слободан и независан развој балканског региона. - Криминализација, пре свега државног апарата, а још тачније безбедносних служби, представља неопходан услов за хаос ниског и средњег интензитета на неком простору. Очигледно је да таква спрега постоји у појединим земљама на Балкану - нагласила је Филимонова. Она је упозорила да је на Балкану у току стварање услова за "клизање у пропаст", а као безбедносне изазове истакла је наоружавање Хрватске, оживљавање усташтва, наранџасте револуције и одвлачење пажње бесконачним медијским кампањама, које прикривају стварне процесе. - У току су криминализација и милитаризација, наоружавање региона, а ову годину дефинише једна опасна појава - оружане снаге такозване Републике Косово - каже Филимонова. Она је додала да самопроглашено Косово има споразум са Албанијом и да, у случају уједињења ове две армије, постојати озбиљна претња од великоалбанске експанзије. - Осим тога, армија самопроглашеног Косова већ сада спроводи веома опасне војне вежбе са војним снагама Хрватске, БиХ и Црне Горе, а све под вођством команде америчке војске у Европи - рекла је Филимонова. Незнање и необавештеност становништва су, како је истакла, основни капитал оних који спроводе наведене процесе. - Оваква конференција, посвећена безбедносним питањима, изазовима и одговорима, јесте својеврстан противотров за незнање, неразумијевање тих експлозивних процеса који сада угрожавају балкански регион - поручила је Филимонова. 
Организатори Форума, на којем учествују многи стручњаци из области безбедности, су Фонд стратешке културе из Москве и Представништво Републике Српске у Србији. Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА