Најновије

"Промене у односима Србије и САД ако победи Трамп"

Професор ФПН Универзитета у Београду Иво Висковић оценио је да се после председничких избора у САД у односима са Србијом "велике промене неће догодити".

Доналд Трамп (Фото: Јутјуб)

Како је рекао, шансе за неке промене би биле могуће пре ако победи Доналд Трамп.
Он је навео да би, уопштено гледајући, "промена била и у томе када би победила (демократска кандидаткиња) Хилари Клинтон као прва жена председник". 
Висковић мисли да "(републикански кандидат) Доналд Трамп, уз све поштовање према њему, ипак неке ствари у предизборној кампањи говори које се нити могу реално остварити нити ће он као председник бити толико моћан да може такве промене да оствари. 
Наравно, уколико он победи, шансе за неке промене су веће, али мислим да се суштинска америчка спољна политика, посебно према нашем региону, неће битније променити", рекао је Висковић уочи почетка другог дана Десетог регионалног семинара политиколога на Копаонику. 
Висковић је додао да "може доћи по неких финеса, до неких нијанси, али оно што је њихова суштина остаће и надаље". 
Тродневни семинар на Копаонику организују Центар за друштвени дијалог и регионалне иницијативе (ЦДДРИ) и Факултет политичких наука (ФПН) Универзитета у Београду, уз подршку Амбасаде САД у Србији и Балканског фонда за демократију (БТД). Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА