Најновије

ЗАСТРАШИВАЊЕ РУСКИХ ДИПЛОМАТА: Отворено иживљавање ФБИ над представницима Русије у САД!

Федерални истражни биро врши директни притисак на руску дипломатску мисију.

ФБИ против Русије (Фото: public, Правда)

Притисак се врши како би им се забранило приближавање изборним местима на председничким изборима у САД 8. новембра, написала је званична представница МИП-а Русије Марија Захарова на својој страници на Фејсбуку. "Не разумем шта се дешава са Вашингтоном: рука Москве је на свим местима - ’кремаљски хакери‘, цурење тајних информација, забрана руским дипломатама да се приближавају бирачким местима. Дошло је до отвореног застрашивања сарадника дипломатских инстутиција", навела је Захарова. Стејт департмент је препоручио руским представницима да "сами не прилазе изборним местима", док су власти једног броја држава запретили и кривичном истрагом. Тачније, не може се погледати ни процедура гласања. Како каже, "последњих дана приметан је директан притисак од стране ФБИ на руске службе у САД. Агенти су са нескривеном претњом дали на знање да је боље да се не интересујемо за америчке изборе". "Притом је у Хјустону, како би нас упозорили, била изведена читава специјална операција у стилу холивудских акционих филмова са блокадама на путу аутомобила сарадника наше Генералног конзулата. Зауставили су аутомобил и почели да убеђују да гласање, не само што не треба посматрати, већ о њему не треба ни мислити", навела је Захарова.
Званична представница МИП-а Русије Марија Захарова гостовала је и на телевизији РТ, где је прокоментарисала раст антируске реторике уочи председничких избора у САД.
"Ми смо и пре избора, све до уочи избора говорили да антируска реторика није пут апсолутно ни за где. То је ћорсокак, то је пут ка провалији, јер од сарадње наших земаља на међународној арени веома много зависи и по мени многе међународне кризе и њихово решење су то доказали. Што конструктивнији буде дијалог између Москве и Вашингтона, стабилнији ће бити међународни односи", рекла је Захарова. По његним речима, у овом тренутку "лопта је у дворишту Вашингтона". "Да ли ће он играти по правилима, или ће опет доминирати ова стратегија за погоршање односа? Видећемо. То није наш избор", нагласила је Захарова. Извор: rs.sputniknews.com, Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА