Најновије

ЗАХАРОВА: Самозване власти Алепа се додворавају терористима!

Самопроглашени органи власти сиријског Алепа не представљају интересе становника источног дела града и додворавају се терористима, саопштила је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.

Марија Захарова (Фото: РИА Новости)

Она је подсетила да, према информацијама које има, у Алепу постоје два „органа самоуправе“. Покрајински савет, један од органа самоуправе, налази се у турском Газијантепу. Други је такозвани Градски савет, чије руководство се налази у селу Атарибу, двадесетак километара југозападно од Алепа. Још једна структура која постоји у Алепу је такозвана „привремена влада“, која је уско повезана са Националном коалицијом сиријске револуције и опозиције.
- Све те самозване "власти" далеко су од тога да представљају становнике источних делова Алепа, који су, у ствари, таоци милитаната. Још горе је то што се, испуњавајући наређења својих финансијера, те личности, које говоре, наводно, у име цивила, снажно додворавају терористима и најрадикалнијем делу илегалних оружаних група и теже наставку крвопролића и патњи народа - пише на интернет страници Министарства спољних послова Русије као одговор медијима на питање шта представља „локални савет“ источног Алепа и ко га је одобрио. Портпаролка Министарства спољних послова истакла је да су оба „савета“ наводно „изабрана“ 2013. године. У почетку, према достављеним извештајима, њихово финансирање обезбеђивао је Катар. Сада су им главни спонзори САД, Велика Британија, Француска, УАЕ и скандинавске земље. - Опструкциони став савета довео је до прекида хуманитарне операције УН испоруке помоћи у Источни Алеп преко пута Кастело крајем августа 2016. године. На савести ’савета‘ је и недавни неуспех медицинске евакуације из Источног Алепа. Желела бих да подсетим да су опозициони лекари покушали да размењују пацијенте за испоруку лекова екстремистима - рекла је она. Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА