Најновије

Дебатери ПЕП-а шампиони Москве, тема у финалу била победа Доналда Трампа

Дебатни тим Високе школе за пословну економију и предузетништво из Београда освојио је интернационални турнир „Moscow Open 2016“ који је организовао Московски државни институт за међународне односе.

Јован Петронијевић и Миља Шијакињић (Фото: Правда)

На управо завршеном интернационалном турниру „Moscow Open 2016“ победу је однео тим који су чинили студенти ВШ ПЕП Миља Шијакињић и Јован Петронијевић.  У конкуренцији 40 тимова из земаља попут Русије, Кине, Јужне Кореје, Вијетнама, Турске, Украјине, Естоније и Пољске, наш тим је био једини тим ван Русије који се пласирао у финале. У финалу се дебатовало на тему „Овај дом верује да је избор Доналда Трампа добар за грађане Руске Федерације“, наш тим је дебатовао са стране владе и доказао да Трампов избор може имати велики позитиван утицај на економију и међународне односе Руске федерације, који иду њој у прилог. 

У прелиминарним рундама дебатовало се о различитим темама из области међународне економије, међународних односа, политике и слично. У појединачној конкуренцији Миља је проглашена за најбољу говорницу турнира, док је Јован проглашен за четвртог најбољег у конкуренцији 80 дебатера.  Турнир је одржан 27. и 28. новембра. Московски државни институт за међународне односе је најпрестижнија образовна институција у Руској Федерацији на којој између осталих студира и син премијера Руске Федерације Димитрија Медведева.  Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА