Најновије

БОРИСОВ УПОЗОРАВА ЕВРОПУ: У рату Турске и ЕУ Бугарска би била колатерална штета

Бугарски премијер Бојко Борисов позвао је Европску унију да одржи добре односе са Турском, упркос повећању напетости након покушаја пуча у јулу.

Бојко Борисов (Фото: Јутјуб)

Борисов је апеловао на ЕУ због опасности да његова земља буде преплављења мигрантима уколико договор са Анкаром не успе.
"Важно ми је да сачувамо односе са Турском како би избегли прилив миграната. То питање је од виталног значаја" рекао је Бојко за бугарску ТВ Нова. 
Он је додао да верује да су његове европске колеге "свесне ризика да Бугарска и Грчка могу бити суочене са огромним проблемима", преноси АФП. 
Односи Турске и ЕУ су се погоршали од 15. јула, када је изведен неуспели покушај државног удара на председника Реџепа Тајипа Ердогана. 
Турска је одбацила критике ЕУ да чистке које су уследиле нису у складу са нормама које Анкара мора да испуни како би јој било одобрено увођење безвизног режима и скраћен процес приступања Европској унији. 
"Ако договор ЕУ и Турске пропадне, сви мигранти ће остати у Бугарској и Грчкој, јер су све остале земље западне Европе затвориле своје границе. Бугарска ће бити преплављена", рекао је Борисов.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА