Најновије

ХАОС НА МЕДИТЕРАНУ: Руски борбени авион "Сухој" промашио слетање и сурвао се у море!

Руски авион "сухој-33" сурвао се у море након неуспешног покушаја слетања на носач авиона "Адмирал Кузњецов", који се налази у водама Медитерана.

Носач авиона Адмирал Кузњецов (Фото: krasvozduh.ru)

Срећом, пилот се на време катапултирао и није животно угрожен, објавило је Министарство одбране Русије, а пренео руски портал.
- Након завршетка задатка у Сирији, Су-33 склизнуо је са палубе услед квара на кочионом систему. Пилот се катапултирао, након чега су га спасиоци безбедно извукли из воде на носач авиона Адмирал Кузњецов. Пилот није у животној опасности - речено је из Министарства.
То је други руски борбени авион који је изгубљен, а припада флоти носача авиона, током његове мисије у Средоземном мору.
Претходно је уништен авион типа МиГ-29, који није успео да слети и остао је без горива, пошто посада на носачу није успела да оспособи систем за кочење.
Присуство руске флоте је од 15. октобра у водама Медитерана знатно увећано. "Адмирал Кузњецов" добио је друштво у виду бојног брода "Петар Велики", противподморничких разарача "Северноморск" и "Вицеадмирал Кулаков". "Сухој 33" авиони који се налазе на носачу "Адмирал Кузњецов" непрекидно учествују у војним операцијама у Сирији, нападајући ћелије Исламске државе. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА