Најновије

Лавров долази у Србију, али не долазе и Путинови "мигови"

БЕОГРАД- "Посета шефа руске дипломатије Србији Сергеја Лаврова део је редовног дијалога Београда и Москве", изјавио је амабасадор Русије у Србији Александар Чепурин за Радио Београд, али да са њим неће и "мигови". Он је додао да ће у посету Србији и Дмитриј Медведев који је прихватио Вучићев позив.

Сергеј Лавров (Фото: РИА новости)

- Србија за нас није само једна од 200 земаља света и ми нисмо равнодушни према судбини Србије, могу да кажем да стабилност региона за нас има посебан значај и Србију подржавамо по више питања као што су питања Косова и Републике Српске - рекао је Чепурин и додао да су председник Русије Владимир Путин и Лавров добри познаваоци прилика на Балкану.
- Русија нема намеру да било коме држи лекције, да дајемо оцене и намећемо вредности, српски народ најбоље зна шта је за њега добро  рекао је Чепурин.
Чепурин је рекао да Русија поштује војну неутралност Србије и са поштовањем и разумевањем се односи према томе.
- Русија се залаже за мир и стабилност на Балкану и Русији се не свиђа политика која има за циљ да посвађа словенске народе - рекао је Чепурин додавши и да је НАТО у овом облику прошлост.
- НАТО је већ ствар прошлости и сада може да ухвати у своју мрежу само неку "ситну рибу" - рекао је Чепурин.
Руски амбасадор сматра и да Јужни ток није мртав, а рекао је и да "Путинови "мигови" не долазе са Сергејем Лавровим". Извор: Радио Београд

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА