Најновије

ВУЧИЋ ТВРДИ: "Не могу да прихвате да је Вучић вреднији!"

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је да медији у Србији имају апсолутну слободу.

Вучић (Фото: ЈуТјуб)

Он је навео да да другачије приче пласирају медији који су незадовољни, јер политичари које подржавају не могу да га победе на изборима.
Вучић је одговарајући на питање да прокоментарише примедбе ЕК на недовољну слободу медија у Србији, рекао да се с тим не би сложио.
- Имате апсолутну слободу, радите шта хоћете, како хоћете, у мери којој хоћете. Свако питање имате право да поставите и добијете одговор - обратио се Вучић представницима медија. 
Суштина је, међутим, како је приметио, у томе да "они који губе на политичкој сцени не могу да прихвате да мање раде, да су мање дисциплиновани и одговорни, као што то не могу да прихвате ни медији који их подржавају и који су за време њихове власти отимали новац од државе". 
- Не могу да прихвате да њихови љубимци не могу да ме победе. Не могу да признају и да кажу да је Вучић вреднији, способнији, ангажованији, него мора неко други да буде крив, медији, Свети Петар... - навео је Вучић. 
Како је рекао, последње истраживање о томе како су извештавали медији од јула до октобра, а који је спровео Институт за јавну политику у сарадњи са Медијским архивом Ебарт, показало је да је о њему написано највише негативних текстова. 
Тим медијима премијер је поручио да могу да говоре и пишу шта хоће, али да чињенице показују раст Србије на светској Дуинг бизнис листи, као и да је раст од три одсто већи од оног од минус 3,1 одсто. 
- Можете да ме мрзите колико хоћете, да желите да "досовски" или радикалски кандидати побеђују, пре свега 'досовски', али не иде, бар не за сада. Видећемо у наредном периоду - рекао је Вучић и приметио да је много више примедби на европске медије, него европских на српске. 
Одговарајући на исто питање, односно како коментарише да није било напретка у слободи изражавања током преговарачког процеса, европски комесар Јоханес Хан рекао је да је слобода медија важно питање, те да не воли да говори о преговорима као таквим, већ да гледа на то као процес у којем се постепено побољшава ситуација, конкретно када је реч о слободи медија, у поглављима 23 и 24. 
- Ми смо дали своје примедбе по том питању, али и на друга питања - објаснио је Хан. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА