Најновије

ШЕШЕЉ О ЕГЗИТУ: Они уносе огромне количине дроге

Нисам против Егзита, али не треба им давати толико пара из бужета - рекао је данас Војислав Шешељ у Скупштини Србије током расправе о буџету за 2017. годину.

Шешељ (Фото: ЈуТјуб)

Он је питао министре да ли је Влада Србије добила завршни рачун за Егзит. - Нисам против Егзита, има он неку туристичку функцију, али сам за контролу трошења државних пара - рекао је Шешељ.
Он је истакао и да је Матица српска у буџету добила мање пара од Егзита. - Не волим ја ту музику, уши запара, више волим оперске арије него то. Али ипак не може толико пара. Култура Матице српске оплемењује, а Егзит уноси огромне количине дроге - рекао је Шешељ. Одговарајући Шешељу, премијер Александар Вучић је казао да је подржао давање средстава Егзиту зато што је тај фестивал веома добар за наше грађане и земљу јер привуче 185.000 страних туриста који оставе велика средства Новом Саду Такође, Вучић је рекао да Егзит шаље добру слику о Србији, а то је вредност која се не може израчунати.

Не треба давати новац Фондацији "Зоран Ђинђић"

Низ реплика и реакција Шешељ је изазвао критиком што је буџетом планиран новац за Фондацију Зорана Ђинђића, за којег је рекао да је "био шеф првог мафијашког пуча". Шешељ је, наиме, изјавио да је апсолутно непотребно издвајати новац за Фондацију, да он то ни по чему не заслужује, осим да се евентуално расветли његово убиство, приметивши да би он то већ учинио ка је којим случајем био на челу анкетног одбора којем би задатак био да расветли то убиство. Реакције Зорана Живковића из Нове странке и премијера владе након убиства Ђинђића, али и Горана Ћирића из ДС биле су - да је понашање Шешеља непримерено а замерка је председници парламента Маји Гојковић била да је морала да га прекине и да реагује. Живковић је додао да Ђинђић не заслужује да ико о њему говори зло, да је оваква дискусија искоришћена за лични обрачун, те да не зна из којег разлога, али да свакако то "није здраво". Како је рекао, Ђинђић сигурно није био мафијаш, а када се даје новац за разне ствари сигурно није проблем да се издвоји промил за ту Фондацију која је значајна за младе људе. Премијер Вучић је Шешељу одговорио да је била његова одлука да се издвоје средства за ту фондацију. Након тога, Шешељ је инсистирао да му Вучић одговори која је то заслуге за српски народ имао Ђинђић. - Зоран Ђинђић и Слободан Милошевић су, нажалост, мртви, а ја се трудим да као премијер не кажем ни једну ружну реч против њих, јер знам да има људи који поштују њихов рад и дело. Ја сам одговоран што је издвојен новац и мислим да је добар пут да то учине политички противници, а не истомишљеници и да на тај начин покажемо да нам државне ствари нису важне само у кампањи - казао је Вучић. Премијер је такође казао да је понешто урађено и за време Ђинђићеве власти, а да он посебно издваја његове мудре изјаве о нашем менталитету и лошим навикама.

Овде седе и мало глупљи

Лидер радикала Војислав Шешељ негодовао је данас и што није имао времена да се припреми за седницу о буџету, и питао чему усвајање буџета по хитном поступку. - Овде седе и мало глупљи. Зашто сте нам узели 15 дана? Зашто сте нам узели то наше право? Само шест дана нам треба да прочитамо буџет. Нисмо имали времена уопште да се припремимо за расправу - рекао је Шешељ. Министарка државне паре трошила у продавници доњег веша Шешељ је оптужио министарку Зорану Михајловић да је на службеној кредитној картици потрошила милион и по динара, али да је рефундирала само око 600.000, остављајући око 800.000 дуга. Како је рекао тај новац трошила је и у продавници доњег веша. Вучић му је одговорио да Михајловићева нема дугова на државној картици и да је све што је плаћено том картицом, враћено у државну касу. Али, навео је Вучић, ускоро ће бити речи о онима који су државним новцем плаћали приватне авионе, а нису били ни премијери ни председници. Зорана Михајловић је одговорила Шешељу да је познат по увредама према женама, а потом је цитирала Шешељеве изјаве о њој, међу којима је и да је страни шпијун и друге.

Вучић: РТС није антисрпски, новац из буџžета за плате

Одговарајући на примедбе Шешеља, који је критиковао што се државни новац даје јавном сервису, који то у суштини није, премијер је навео да су у буџету предвиђене четири милијарде за ту намену, од чега 3,1 милијарда иде РТС-у а 0,8 милијарди РТВ Војводини. - Новац у буџету за РТС неопходан је, како запослени не би остали без плата, рекао је Вучић. Како је појаснио, у влади је било двоумљена шта да се ради а да се ипак пронађе решење којим се, због незадовољства програмом, угрозио јавни сервис. - Размишљамо смо о породицама запослених. РТС се није реформисао у финансијском смислу. Морамо да бринемо о запосленима, јер они не би имали плате ако не издвојимо средства у буџету - објаснио је премијер, критикујући истовремено РТС, мада одбацивши оцену Шешеља да је РТС антисрпски и уз констатацију да је јавни сервис "неколико ствари на одговоран начин урадио". Подсетивши да је, рецимо, вест о његовом званичом сусрету са Владимиром Путином емитована у 12 минуту дневника, а да се истовремено инсистирало на "разјаривању народа" као у случају хеликоптер, Вучић је навео: "Наравно да се љутимо, али то није разлог да им не определимо новац, јер и даље мислим да је то једна пристојна телевизија". Осврнуо се и на подршку Србима у региону Вучић је подвукао да је подршка Србије, у сваком погледу, веома значајна. Такође је навео да је Србија издвојила троструко више новца за наш народ и српске културне институције у Хрватској. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА